Τα «Ψηλά Βουνά» από το «Θεσσαλικό Θέατρο»! Reviewed by Momizat on . Το θρυλικό βιβλίο του Ζαχαρία Παπαντωνίου τα «Ψηλά βουνά», θα παρουσιάσει σε θεατρική μορφή η «Παιδική Σκηνή» του «Θεσσαλικού Θεάτρου» στη Λάρισα το φετινό χειμ Το θρυλικό βιβλίο του Ζαχαρία Παπαντωνίου τα «Ψηλά βουνά», θα παρουσιάσει σε θεατρική μορφή η «Παιδική Σκηνή» του «Θεσσαλικού Θεάτρου» στη Λάρισα το φετινό χειμ Rating: 0

Τα «Ψηλά Βουνά» από το «Θεσσαλικό Θέατρο»!

Τα «Ψηλά Βουνά» από το «Θεσσαλικό Θέατρο»!

Το θρυλικό βιβλίο του Ζαχαρία Παπαντωνίου τα «Ψηλά βουνά», θα παρουσιάσει σε θεατρική μορφή η «Παιδική Σκηνή» του «Θεσσαλικού Θεάτρου» στη Λάρισα το φετινό χειμώνα, σε θεατρική διασκευή του ηθοποιού Αλέξανδρου Μπαλαμώτη, πάνω σε μια ιδέα του Κώστα Τσιάνου.

psila vounaΤα «Ψηλά βουνά» πρωτοκυκλοφόρησαν ως αναγνωστικό της Γ’ Δημοτικού το 1918, την περίοδο της Βενιζελικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και θεωρείται μέχρι σήμερα υποδειγματικό κείμενο της παιδικής λογοτεχνίας που προσέφερε απόλαυση, συγκίνηση και γνώση σε πολλές γενιές αναγνωστών.

Στο έργο μια παρέα μικρών μαθητών περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στα βουνά της Ρούμελης, μετά από παρότρυνση του δασκάλου τους και με τη συγκατάθεση των γονιών τους.

Εκεί θα μάθουν να ζουν ομαδικά και μακριά από τις ανέσεις του σπιτιού τους στην πόλη, να εργάζονται, να μαγειρεύουν, να χτίζουν, να ράβουν, ν’ ανοίγουν μονοπάτια στο δάσος, να γίνονται αν χρειαστεί νοσοκόμοι, δασοφύλακες, δάσκαλοι για τον μικρό Λάμπρο το αγράμματο βοσκόπουλο και να μη φοβούνται.

Εκεί θα ρθουν σ’ επαφή με ανθρώπους της υπαίθρου και θα μάθουν να σέβονται οτιδήποτε διαφορετικό και να διαλέγουν για αρχηγό τους εκείνον που θα αποδειχτεί ικανότερος.

Τα «Ψηλά βουνά» θα παρουσιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου (πρώην Ο.Υ.Η.Λ.) που μετατρέπεται σε μια θαυμάσια εναλλακτική θεατρική σκηνή.

Το έργο θα παίζεται και σε πρωινές παραστάσεις για να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν οργανωμένα τα σχολεία της πόλης.

ΑΚΡΟΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

Για τις ανάγκες της παράστασης το «Θεσσαλικό Θέατρο» θα πραγματοποιήσει ακρόαση ηθοποιών στις 25 και 26 Αυγούστου

(Δευτέρα και Τρίτη) στο Θέατρο του Μύλου, στις 11 το πρωί και στις 2 μ.μ.

Η ακρόαση αφορά νέους άνδρες ηθοποιούς (που να μικροδείχνουν).

θα εξεταστούν σ’ ένα κείμενο από τα «Ψηλά βουνά», που θα το προμηθευτούν από τα γραφεία του «Θεσσαλικού Θεάτρου» (Μύλος του Παπά, 2ος όροφος, Γεωργιάδου 53 τηλέφωνο 2410-621.209) από τις 10 π.μ. – 2 μ.μ. εκτός από Σάββατο και Κυριακή.

Επίσης θα εξεταστούν στο τραγούδι των Μάνου Χατζιδάκι και Αλέκου Σακελλάριου «Τράβα μπρος και μη σε νοιάζει».

Όσοι από τους υποψήφιους παίζουν κιθάρα, ακορντεόν, φλογέρα, βιολί, κρουστά και άλλα πνευστά και έγχορδα μουσικά όργανα, θα εξεταστούν και σ’ αυτά.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή