"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Τελετή αποφοίτησης στο 1ο ΣΔΕ Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τρικάλων διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και τελετή αποφοίτησης των εκπαιδευομένων του, την Τετάρτη 29 Ιουνίου  στις 7 μ.μ., στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων. Στην ημερίδα αρχικά θα παρουσιαστούν τα σχέδια εργασίας (projects) που υλοποιήθηκαν τη φετινή σχολική χρονιά,. Στη συνέχεια, μέσα από τις εμπειρίες των εκπαιδευομένων θα αναδειχθούν οι καινοτομίες και η ευελιξία του προγράμματος του σχολείου. Τέλος, θα γίνει η επίδοση των απολυτηρίων τίτλων και των φύλλων της περιγραφικής αξιολόγησης.
Το 1ο Σ.Δ.Ε. Τρικάλων παρέχει τη δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου. Η διάρκεια της φοίτησης είναι 18 μήνες (δύο σχολικά έτη) και οι ώρες διδασκαλίας 25 την εβδομάδα. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή.
Το πρόγραμμα σπουδών είναι ευέλικτο και ανοικτό, επιτρέποντας να επαναπροσδιορίζονται συνεχώς οι στόχοι και να τροποποιείται το περιεχόμενο, ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες των εκπαιδευομένων. Οι μέθοδοι διδασκαλίας είναι καινοτόμες και στηρίζονται στον διαφορετικό τρόπο που προσλαμβάνουν τη γνώση οι ενήλικες καθώς και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Οι συγκεκριμένες αυτές μέθοδοι επιτρέπουν τη βιωματική προσέγγιση της γνώσης, την ομαδοσυνεργατική μάθηση και τις διαθεματικές προσεγγίσεις. Στο σχολείο αυτό οι εκπαιδευόμενοι δεν αποκτούν μόνο γνώσεις αλλά και κοινωνικές δεξιότητες, όπως αυτές της επικοινωνίας, της συνεργασίας, της επίλυσης προβλημάτων κ.λπ. Επίσης υποστηρίζονται στη μαθησιακή τους πορεία από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του ΣΔΕ, έναν καινοτόμο θεσμό που περιλαμβάνει έναν σύμβουλο ψυχολόγο και έναν σύμβουλο σταδιοδρομίας για κάθε σχολείο.
Η οργάνωση – λειτουργία και το πρόγραμμα σπουδών του 1ου Σ.Δ.Ε. Τρικάλων έχουν απώτερο στόχο την υιοθέτηση κριτικής σκέψης και την ενδυνάμωση – χειραφέτηση των ενήλικων εκπαιδευόμενων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης