"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Τελετή θεμελίωσης της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων

lafarm

Σχετικά άρθρα

AGORASTOS

Ως «έργο φιλανθρωπίας, αγάπης, σεβασμού προς τους πατεράδες μας αλλά και προς τους εαυτούς μας» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τη νέα Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων, στο πλαίσιο της τελετής θεμελίωσής της στην Καλαμπάκα το μεσημέρι της Παρασκευής, ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ.
Η τελετή θεμελίωσης πραγματοποιήθηκε παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, εκπροσώπων της περιφερειακής αρχής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων και κατοίκων της περιοχής.
Η Μονάδα, η κατασκευή της οποίας χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 3.070.000 ευρώ, προβλέπεται να εξυπηρετήσει είκοσι ηλικιωμένους σε δέκα δίκλινα δωμάτια.
Το κτίριο κατασκευάζεται σε οικόπεδο εμβαδού 4.354,36 m2 περίπου που βρίσκεται σε εκτός σχεδίου γήπεδο πόλεως Καλαμπάκας.
Το κτίριο προβλέπεται να αναπτυχθεί, σύμφωνα με την μελέτη, σε δύο επίπεδα , υπόγειο και ισόγειο.
Στο ισόγειο επιφάνειας 870,87 m2 αναπτύσσονται η μονάδα διαβίωσης με είκοσι μία κλίνες σε δέκα δίκλινα δωμάτια και ένας χώρος μόνωσης, οι εξυπηρετήσεις περίθαλψης, οι χώροι διοίκησης και
Στο υπόγειο επιφάνειας 385,45 m2 , αναπτύσσονται όλες οι βοηθητικές χρήσεις.
Εξωτερικά του κτιρίου προβλέπονται οι απαραίτητες κατασκευές σύμφωνα με τον κτηριοδομικό κανονισμό και τις λειτουργικές ανάγκες του κτιρίου.
AGORASTOS B
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
Μετά το πέρας του Αγιασμού και της τελετής θεμελίωσης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ δήλωσε μεταξύ άλλων: «αισθανόμαστε μία ανείπωτη χαρά και μία ευλογία του Θεού για την πόλη της Καλαμπάκας και την περιοχή, για το ότι σήμερα τελούμε τη θεμελίωση αυτού του ιδρύματος. Είχα την επιθυμία να κάνω εδώ στην Καλαμπάκα ένα ίδρυμα για τους γερόντους. Θα έλεγα ότι ο Θεός έστειλε έναν καλό άνθρωπο που λέγεται Κωνσταντίνος Αγοραστός με τον τίτλο και την εξουσία του Περιφερειάρχη και με τους καλούς του συνεργάτες. Το γηροκομείο αυτό θα είναι χρήσιμο μελλοντικώς πολύ, γιατί είναι μία ανάγκη για τον τόπο αυτό. Θέλω λοιπόν να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες και την αγάπη μου προς τον κ. Αγοραστό ο οποίος – το είπα και άλλη φορά δημοσιά – έχει μία ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα γι’ αυτό που λέγεται Δυτική Θεσσαλία. Έχουν γίνει αρκετά πράγματα και ελπίζω πως με το δεύτερο ΕΣΠΑ θα βρει πάλι τρόπο να βοηθήσει με έργα αγάπης για την περιοχή μας».
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «μεγάλη είναι η μέρα σήμερα γιατί αυτό το έργο, είναι έργο φιλανθρωπίας, αγάπης, σεβασμού προς τους πατεράδες μας και τους ανθρώπους που μόχθησαν όλα αυτά τα χρόνια αλλά είναι κι ένα έργο σεβασμού προς τους εαυτούς μας. Γιατί πρέπει να υπάρξει σωστό κοινωνικό κράτος. Αυτό το έργο δε θα γίνονταν ποτέ. Ήταν επιθυμία της εκκλησίας γι’ αυτό και κάναμε ειδικές ρυθμίσεις στο ΕΣΠΑ για να το εντάξουμε. Από εδώ, από την Καλαμπάκα, από το μοναδικό έργο μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στην Ελλάδα που χρηματοδοτήθηκε μέσω του ΕΣΠΑ, στέλνουμε ένα μήνυμα: ότι ανεξαρτήτως από ποια αφετηρία ξεκινά ο καθένας, με ένωση των δυνάμεων μπορούμε να κάνουμε έργο δημιουργικό, κοινωνικό και ανθρώπινο. Και είναι το πρώτο έργο στο οποίο η Εκκλησία συνεργάζεται με την πολιτεία με απτό αποτέλεσμα, με σωστούς όρους, αρχές και αξίες. Αυτό χρειάζεται η χώρα μας στη δύσκολη στιγμή. Ανεξαρτήτως τι πιστεύει ο καθένας, πρέπει να ξέρει να συνεργάζεται στην ουσία, στην πραγματικότητα και όχι στα λόγια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους, τις υπηρεσίες, τον πρώην και νυν δήμαρχο, τη Μονή Βαρλάμ που και αυτή ένωσε τις δυνάμεις της προσφέροντας. Θέλω να ευχαριστήσω και την εταιρεία που κατασκευάζει το έργο γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτά τα έργα δίνουν και δουλειά. Η ανθρωπιστική κρίση δε λύνεται με συσσίτια. Η επισιτιστική κρίση λύνεται με εργασία. Για να βρει όμως ο κόσμος δουλειά πρέπει να υπάρχουν έργα. Εύχομαι γρήγορα να λυθούν όλα για να έχουμε ομαλή χρηματοδότηση των πάντων, να επιστρέψουν οι άνθρωποι στην εργασία και να βρουν οι νέοι δουλειά. Γιατί χωρίς δουλειά υπάρχει ανισορροπία και η ανισορροπία δημιουργεί ζημιά στην οικονομία, στην παιδεία, στην υγεία, παντού. Αυτό το γνωρίζετε πολύ καλά Σεβασμιότατε και Πατέρες γιατί ολοένα και περισσότεροι προστρέχουν στις ημέρες μας στην Εκκλησία και στην πίστη».
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
Ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης δήλωσε τα εξής: «νιώθω υπερήφανος που βρίσκομαι ανάμεσα στον Σεβασμιότατο και στον Περιφερειάρχη που πριν από πολλά χρόνια – πριν νιώσουμε την κρίση στο πετσί μας – είχαν την έμπνευση να δημιουργήσουν αυτό το γηροκομείο. Θα τους ευγνωμονούν οι πατεράδες μας και όλη η περιοχή. Μου δίνεται η ευκαιρία από αυτό το βήμα να ευχαριστήσω τον κ. Αγοραστό ιδιαίτερα, γιατί ήδη αυτή τη στιγμή στην Καλαμπάκα είναι σε εξέλιξη τρία ακόμη έργα.»
Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
Ο πρώην δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Δημήτρης Σακελλαρίου δήλωσε τα εξής: «ένα όνειρο του Σεβασμιότατου παίρνει σάρκα και οστά. Όντως, η συνεργασία μας με τον Δεσπότη, τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη, στα χρόνια που ήμουν δήμαρχος ήταν άριστη. Θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί βοήθησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα να ενταχθεί αυτό το έργο στο ΕΣΠΑ και να αδειοδοτηθεί.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης