Τεράστιο πρόβλημα για 5.500 τρικαλινούς αγρότες και το αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ Reviewed by Momizat on .   Επιστολή προς τον Πρόεδρο και Δ/νων Σύμβουλο της ΔΕΗ με θέμα την χορήγηση αγροτικού τιμολογίου ΔΕΗ , απέστειλε ο Διευθυντής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομί   Επιστολή προς τον Πρόεδρο και Δ/νων Σύμβουλο της ΔΕΗ με θέμα την χορήγηση αγροτικού τιμολογίου ΔΕΗ , απέστειλε ο Διευθυντής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομί Rating: 0

Τεράστιο πρόβλημα για 5.500 τρικαλινούς αγρότες και το αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Τεράστιο πρόβλημα για 5.500 τρικαλινούς αγρότες και το αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

 

Επιστολή προς τον Πρόεδρο και Δ/νων Σύμβουλο της ΔΕΗ με θέμα την χορήγηση αγροτικού τιμολογίου ΔΕΗ , απέστειλε ο Διευθυντής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Τρικάλων κ. Γουγουλάκης.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή «επειδή η Υπηρεσία  μας γίνεται αποδέκτης εντόνων παραπόνων από το σύνολον σχεδόν του αγροτικού κόσμου του Νομού μας σχετικά με το αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, και την πρόθεση σας να μετατραπεί αυτό από 31/7/2014 σε γενικής χρήσης στην περίπτωση μη προσκόμισης νέου Γεωργοτεχνικού –Γεωργοοικονομικού  Δελτίου  Νο1, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

 Για την έκδοση του νέου Δελτίου Νο 1 από την Υπηρεσία μας προς τη ΔΕΗ για την χορήγηση του Αγροτικού Τιμολογίου, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη της σχετικής άδειας χρήσης νερού του ενδιαφερομένου παραγωγού, καθώς και μια σειρά άλλων δικαιολογητικών όπως, Τίτλοι ιδιοκτησίας μέσω Συμβολαιογραφικών πράξεων καθώς έχουν αλλάξει πολλές ιδιοκτησίες,  Τοπογραφικά  Διαγράμματα των  αγροτεμαχίων, Βεβαίωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ  για την ιδιότητα του γεωργού ή μη γεωργού, και  παράβολο των  50 €. Έξοδα και ταλαιπωρία σε δύσκολους καιρούς.

Με το δεδομένο ότι μόνο για την έκδοση της άδειας χρήσης νερού από την Δ/νση Υδροοικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας απαιτείται χρόνος μεγαλύτερος του ενός (1) έτους από την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών, τότε ευκόλως γίνεται αντιληπτό το πρόβλημα των  2500  παραγωγών  του Νομού μας που ανήκουν στην περίπτωση αυτή.

Αν στους παραπάνω παραγωγούς προστεθούν και άλλοι 3000 περίπου παραγωγοί του  Νομού μας, οι οποίοι δεν υπέβαλλαν δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας χρήσης νερού επειδή αδυνατούσαν να καταβάλλουν την αμοιβή στους μελετητές Γεωλόγους-Γεωπόνους  για την δημιουργία του φακέλου, τότε  αντιλαμβάνεσθε το μέγεθος του συνολικού  προβλήματος που προκύπτει όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά και πανελλαδικώς.

Επειδή είναι πρακτικώς αδύνατη εντός τριμήνου η έκδοση από την Δ/νση Υδάτων  της Περιφέρειας Θεσσαλίας 5500 αδειών χρήσης νερού, ώστε η Υπηρεσία μας να προχωρήσει στη συνέχεια στη  σύνταξη 5500 νέων Γεωργοτεχνικών –Γεωργοοικονομικών  Δελτίων Νο 1, δελτία που αρχικώς

εκδόθηκαν σε χρονική περίοδο  40  περίπου ετών.

Για τον λόγο αυτό αιτούμαστε  την κατανόησή σας στο σοβαρό αυτό κοινωνικό πρόβλημα το οποίο έχει αναστατώσει τον αγροτικό πληθυσμό ,και ευελπιστούμε σε ενέργειες εκ μέρους σας  για την  διευθέτηση αυτού».

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή