"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12 C
Trikala

Τετάρτη 17 Νοέμβρη, τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μετά από σύσκεψη αγωνιστριών κι αγωνιστών, πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, αποφασίστηκε η διοργάνωση συγκέντρωσης μνήμης και τιμής, αντίστασης και αγώνα, για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την Τετάρτη 17 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Τιμούμε την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 και τους νεκρούς μας στο Πολυτεχνείο και διαδηλώνουμε και φέτος στις 17 του Νοέμβρη, σαν ένα νέο μεγάλο βήμα, στην πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

Το διαχρονικό σύνθημα «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» του Πολυτεχνείου, αποκτά το σύγχρονο περιεχόμενό του, στους αγώνες:

·          για αξιοπρεπή δουλειά, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα (νομοσχέδιο Χατζηδάκη).

·          για ποιοτική δημόσια και δωρεάν υγεία, απέναντι στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας.

·          για τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας χωρίς αποκλεισμούς, κόντρα στην ταξική, επιχειρηματική και αυταρχική επίθεση στην παιδεία.

·          για τις δημοκρατικές ελευθερίες του λαού, ενάντια στον βάρβαρο κυβερνητικό – κρατικό αυταρχισμό.

·          για το δικαίωμα στη ζωή και στην ειρήνη, απέναντι στους αστικούς και ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τους πολεμικούς εξοπλισμούς (βλ. συμφωνίες με ΗΠΑ / Γαλλία).

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες, σωματεία, συνδικαλιστικές παρατάξεις, πολιτικές οργανώσεις, στέκια, μετωπικά σχήματα, αυτοδιοικητικές κινήσεις, φοιτητικούς συλλόγους, μαθητικές κοινότητες και κάθε αγωνιστή, αγωνίστρια, να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στην αντιφασιστική, αντιιμπεριαλιστική, αντιαμερικανική, αντικυβερνητική συγκέντρωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Πολιτικές οργανώσεις- συλλογικότητες- συνδικαλιστικές παρατάξεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης