Τετρακόσια χιλιόμετρα βλαχόστρατας με ποδήλατο! Reviewed by Momizat on . Την Παρασκευή 8/8/2014 και ώρα 18:30 μ.μ. το ορειβατικό καταφύγιο Κόζιακα διοργανώνει ποδηλατική κούρσα 400χλμ. που θα διέρχεται από τη Θεσσαλία, την Ηπειρο και Την Παρασκευή 8/8/2014 και ώρα 18:30 μ.μ. το ορειβατικό καταφύγιο Κόζιακα διοργανώνει ποδηλατική κούρσα 400χλμ. που θα διέρχεται από τη Θεσσαλία, την Ηπειρο και Rating: 0

Τετρακόσια χιλιόμετρα βλαχόστρατας με ποδήλατο!

Τετρακόσια χιλιόμετρα βλαχόστρατας με ποδήλατο!

Την Παρασκευή 8/8/2014 και ώρα 18:30 μ.μ. το ορειβατικό καταφύγιο Κόζιακα διοργανώνει ποδηλατική κούρσα 400χλμ. που θα διέρχεται από τη Θεσσαλία, την Ηπειρο και τη Μακεδονία διασχίζοντας γνωστά βλαχοχώρια. Η διαδρομή θα ξεκινήσει από το δημαρχείο Πύλης και διασχίζοντας τα Τρίκαλα – Γρεβενά – Περιβόλι – Βάλια Κάλντα – Βοβούσα – Μέτσοβο – Χαλίκι – Γαρδίκι – Χρυσομηλιά – Διάβα – Μεγάρχη – Πρίνος – Πρόδρομο – Γοργογύρι – Ξυλοπάρικο – Πιαλεία – Φιλύρα – Αγιο Βησσαρίωνα θα τερματίσει εκ νέου μπροστά στο δημαρχείο Πύλης.
Την Κυριακή 10/8/2014 και ώρα 11:00 π.μ. στο πολιτιστικό κέντρο Πύλης θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση από τον πρωταθλητή και κάτοχο ρεκόρ Γκίνες Κανέλλο Κανελλόπουλο με θέμα τη συμμετοχή του στο ερευνητικό πρόγραμμα «Στα ίχνη του Δαίδαλου».
blax

Τα σχεδόν 6000 υψομετρικά που συγκεντρώνει η διαδρομή την καθιστούν μια από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές πού έχουν χαραχθεί στην Ελλάδα.

Η διοργανωτική επιτροπή του brevet θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση με κύριο στοιχειό, τηρούμενων και των προβλεπόμενων κανόνων, την ασφάλεια των αθλητών. Ευελπιστούμε να δώσουμε τη χαρά του τερματισμού, απολαμβάνοντας τη μαγεία της Πίνδου, στην πλειονότητα των συμμετεχόντων αθλητών.

maxresdefaultΣυνοπτικά η παρουσίαση του project.

  1. Σήμανση της διαδρομής επί του οδοστρώματος και επιπλέον κλασικό roadbook εφοδιασμένο με χρήσιμα τηλέφωνα ανθρώπων που θα ελέγχουν τις χιλιομετρικές αποστάσεις της διαδρομής και θα προσφέρουν υπηρεσίες υποστήριξης στα σημεία ελέγχου.
  2. Σημεία ελέγχου με τροφοδοσία, και επιπλέον, περίπου στα μισά της διαδρομής ένα μεγάλο κοντρόλ με πρόβλεψη μεταφοράς προσωπικών αντικειμένων των αθλητών σε αυτό.
  3. Διακριτική αρίθμηση ποδηλάτων και αθλητών προκείμενου να γνωρίζει η οργανωτική επιτροπή τις ιδιαιτερότητες κάθε αθλητή.
  4. Ο αγώνας θα καλύπτεται από τρία οχήματα ανοιχτού τύπου ή κλούβες, τα οποία θα κινούνται κατά μήκος της διαδρομής και θα την επιβλέπουν.
  5. Μετά το τερματισμό του αγώνα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα από τον Έλληνα πρωταθλητή ποδηλασίας Κανέλλο Κανελλόπουλο, αρχικά με αμοντάριστη παρουσίαση του ντοκυμαντέρ «Στα ίχνη του Δαίδαλου» και στη συνέχεια με θέματα σχετικά με διατροφή, μεθόδους προπόνησης και αποκατάστασης.
  6. Τα τοπικά ξενοδοχεία θα παρέχουν ειδικές τιμές για τους συμμετέχοντες όπως επίσης και ο Δήμος Πύλης θα παραχωρήσει αίθουσα φιλοξενίας και διανυκτέρευσης στο κλειστό γυμναστήριο.

Ευελπιστούμε να διοργανώσουμε μια εκδήλωση που τουλάχιστον οργανωτικά να είναι όσο το δυνατών καλύτερη. Πιστεύουμε ότι με τη στήριξη του Ble Cycling Club, καθώς και όλου του ποδηλατικού κόσμου, που θα χαρούμε πολύ να φιλοξενήσουμε στη Πύλη, να πετύχουμε μια εκδήλωση που πραγματικά θα ανεβάσει την ποδηλασία της περιοχής σε άλλο επίπεδο.

 πληροφορίες : www.koziakasrefuge.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή