"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.5 C
Trikala

Τετρακόσιοι πρόσφυγες ήρθαν στο Κουτσόχερο από την Καβάλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Άλλοι 382 πρόσφυγες προστέθηκαν χθες το βράδυ στον καταυλισμό του Κουτσοχέρου που έκαναν το ταξίδι από τον νομό της Καβάλας και συνολικά αυτή τη στιγμή φτάνουν τους 1.250 περίπου. Ουσιαστικά πρόκειται για άτομα που ήρθαν καλύπτοντας τις κενές θέσεις που δημιουργήθηκαν μετά την κινητοποίηση διαμαρτυρίας των 485 Σύρων. Οι συγκεκριμένοι διαμαρτυρόμενοι για διάφορα ζητήματα – κυρίως των κακών σχέσεων με τους Αφγανούς- έκλεισαν από την Παρασκευή ως και το Σάββατο το απόγευμα την Εθνική Οδό Λαρίσης – Τρικάλων. Απαίτησαν να φύγουν και αφού μετέβησαν στην Πέτρα Ολύμπου, δεν έμειναν ευχαριστημένοι από τις συνθήκες. Επέστρεψαν στη Λάρισα και εν τέλει οδηγήθηκαν σε καταυλισμό της Νέας Καβάλας του Κιλκίς.

Χθες το πρωί, εν τω μεταξύ, πραγματοποιήθηκε η εβδομαδιαία σύσκεψη του Τοπικού Συντονιστικού παρουσία των εκπροσώπων των 5ης ΥΠΕ, Δήμου Λάρισας, Περιφέρειας Θεσσαλίας, Αστυνομίας, Στρατού και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αλλά και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μάνδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν είναι αυτό του νερού. Ένα θέμα ιδιαίτερης σημασίας πόσο μάλιστα όταν πλησιάζουν οι θερινοί μήνες. Ο καταυλισμός υδροδοτείται από όπου υδροδοτείται και το χωριό της Μάνδρας όμως από τη στιγμή που οι ανάγκες θα είναι μεγαλύτερες τώρα, θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να φτιάξει έναν νέο υδατόπυργο ο Στρατός για να μην υπάρξει πρόβλημα με την υδροδότηση των κατοίκων της περιοχής, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστική απόφαση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για ένα σημαντικό ζήτημα που είναι αυτό της ενημέρωσης των προσφύγων σχετικά με τα απαραίτητα έγγραφά τους που σχετίζονται με την παραμονή τους, υπάρχει αισιοδοξία πως ίσως στις επόμενες ημέρες έρθει στον καταυλισμό εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης. Επίσης συζητήθηκαν άλλα θέματα λειτουργίας του καταυλισμού, υγείας και ασφάλειας.

Χθες η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) στο πλαίσιο της αλληλεγγύης ανακοίνωσε πως συνεχίζει να συγκεντρώνει: Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας, κονσέρβες εκτός χοιρινού, εμφιαλωμένο νερό, χυμούς και είδη πρώτης ανάγκης (όπως χαρτικά, μωρομάντιλα, σαπούνι κλπ). Επίσης είδη ρουχισμού για παιδιά και ενήλικες, αδιάβροχα. Η συλλογή θα γίνεται κάθε Τετάρτη 7 μ.μ.-8 μ.μ., στο Δημοτικό Στέκι Γυναικών 23ης Οκτωβρίου 8 -14, 3ος όροφος. Για πληροφορίες δόθηκαν τα τηλέφωνα: 6974305655, 6948270779.

Όσα πράματα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν στον τόπο διαμονής των προσφύγων στο Κουτσόχερο.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης