Τετραπλή στόχευση του Δήμου Τρικκαίων για το περιβάλλον Reviewed by Momizat on . Τέσσερις πτυχές της ζωής στη φύση στη σύγχρονη πραγματικότητα, προσεγγίζει η περιβαλλοντική γιορτή του Δήμου Τρικκαίων την ερχόμενη Κυριακή 7 Ιουνίου 2015. Από Τέσσερις πτυχές της ζωής στη φύση στη σύγχρονη πραγματικότητα, προσεγγίζει η περιβαλλοντική γιορτή του Δήμου Τρικκαίων την ερχόμενη Κυριακή 7 Ιουνίου 2015. Από Rating: 0

Τετραπλή στόχευση του Δήμου Τρικκαίων για το περιβάλλον

Τετραπλή στόχευση του Δήμου Τρικκαίων για το περιβάλλον

Τέσσερις πτυχές της ζωής στη φύση στη σύγχρονη πραγματικότητα, προσεγγίζει η περιβαλλοντική γιορτή του Δήμου Τρικκαίων την ερχόμενη Κυριακή 7 Ιουνίου 2015. Από τις 10 το πρωί, στον πλέον κατάλληλο χώρο της πόλης των Τρικάλων, το πάρκο Αη Γιώργη, δίνεται έμφαση σε:
– αθλητισμό
– ανακύκλωση
– ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
– καινοτομία.
Συγκεκριμένα, οι δράσεις που προγραμμάτισε ο Δήμος Τρικκαίων δύο ημέρες μετά την επίσημη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – προκειμένου οι μαθητές να μπορούν να μετάσχουν ανενόχλητοι -, περιλαμβάνουν:
– επίδειξη από γυμναστές, τρόπων άσκησης και άθλησης με ελάχιστα μέσα, κατά τις αποδράσεις μας στη φύση
– επίδειξη δράσεων χρήσης φωτοβολταϊκών συστημάτων από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων
– επίδειξη της πρωτότυπης εφαρμογής της ομάδας Υδρορομποτικής του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων
– Διπλή ενημέρωση από το ΚΠΕ Τρικάλων – Περτουλίου, για την ανακύκλωση και το διοξείδιο του άνθρακα
– Επίδειξη – ενημέρωση από την Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ για τους τρόπους ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών, μέσω του προγράμματος LIFOINFOCYCLE
– μουσική από νεανικά συγκροτήματα
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό τον γενικό τίτλο «Φυσιολατρείες», καταδεικνύοντας ακριβώς την ενότητα της σχέσης των τρικαλινών με τη φύση και το περιβάλλον, συμμετέχοντας σε δράσεις, διαμορφώνοντας συνειδήσεις, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της επιστήμης.

Από το γραφείο Τύπου

Αφήστε το σχόλιο σας