Τζάμπα μετάταξη 9 τέως τρικαλινών δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ Reviewed by Momizat on . Εννιά τέως δημοτικοί αστυνομικοί, σήμερα το πρωί θα αναλάβουν υπηρεσία σε δύο αστυνομικά τμήματα του νομού Τρικάλων, χωρίς να ξέρουν τι θα κάνουν… Πρόκειται για Εννιά τέως δημοτικοί αστυνομικοί, σήμερα το πρωί θα αναλάβουν υπηρεσία σε δύο αστυνομικά τμήματα του νομού Τρικάλων, χωρίς να ξέρουν τι θα κάνουν… Πρόκειται για Rating: 0

Τζάμπα μετάταξη 9 τέως τρικαλινών δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ

Τζάμπα μετάταξη 9 τέως τρικαλινών δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ

Εννιά τέως δημοτικοί αστυνομικοί, σήμερα το πρωί θα αναλάβουν υπηρεσία σε δύο αστυνομικά τμήματα του νομού Τρικάλων, χωρίς να ξέρουν τι θα κάνουν… Πρόκειται για την τοποθέτησή τους κατόπιν της γνωστής διαδικασίας για την κινητικότητα, που ακολούθησε την ακατανόητη διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας προς «όφελος» των επιταγών της τρόικας για «αίμα», δηλαδή για απολύσεις. Τελικά, όλος αυτός ο πανικός, με υπαλλήλους να μην ξέρουν, αν θα μείνουν στη δουλειά τους, με άγχος και αγωνία, με συνεχείς υποσχέσεις και, πιθανώς, παρεμβάσεις πολιτικών στο αν θα διατηρηθούν στην υπηρεσία τους, με τρομερή καταπάτηση των δημόσιων χώρων από διάφορους συμπολίτες, το αποτέλεσμα είναι… τίποτα.
Διότι σήμερα το πρωί,, επτά υπάλληλοι «ειδικής κατηγορίας του Ν. 4172/2013» όπως ονομάζονται (ούτε κανονικό όνομα δεν έχουν), θα βρίσκονται στο ΑΤ Τρικάλων και άλλοι δύο, στο ΑΤ Καλαμπάκας.
Ωραία μέχρι εδώ. Μετά; Μετά… τίποτα. Σε σύνολο 1.536 τέως δημοτικών αστυνομικών, κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει στη νέα του υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», μέχρι να αποφασισθεί πόσοι τελικά θα παραμείνουν και ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές τους, όσοι πάνε σε αστυνομικά τμήματα θα χρησιμοποιηθούν για μεικτές περιπολίες μαζί με αστυνομικούς ή ειδικούς φρουρούς στο πλαίσιο ελέγχων για διάφορα αδικήματα όπως παραεμπόριο, ενώ όσοι παρουσιαστούν σε τμήματα Τροχαίας θα συνδράμουν σε περιπολίες για βεβαιώσεις παραβάσεων, όπως στάθμευσης κ.λπ.

Σε σχετική διαταγή της ΕΛ.ΑΣ αποσαφηνίζεται ότι για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η προσωρινή τοποθέτησή τους δεν μπορούν να υπογράφουν παραβάσεις που βεβαιώνονται, ενώ παλαιότερα έχει διευκρινιστεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν προβλέπεται οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί να οπλοφορούν.

Επιπλέον προσωρινά θα φορούν την ίδια στολή με αυτήν που είχαν όταν υπηρετούσαν στη Δημοτική Αστυνομία χωρίς τα διακριτικά, που θα τα αντικαταστήσουν με αυτό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη διαταγή αναφέρεται ότι οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί θα εκτελούν οκτάωρη πρωινή υπηρεσία από κοινού με αστυνομικούς ή ειδικούς φρουρούς των υπηρεσιών που θα τοποθετούνται προσωρινά κατά τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας (Δευτέρα ως Παρασκευή) και σύμφωνα με το ωράριο εργασίας που θα επιλέξουν οι ίδιοι από το προβλεπόμενο για τους δημόσιους υπαλλήλους (07.00-15.00, 07.30- 15.30, 08.00-16.00, 08.30-16.30 ή 09.00-17.00).

Την αντίδρασή της για την απορρόφηση των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. Σε σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για «προβληματική εκπαίδευση και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τυχόν ολιγωρία που ενδέχεται να αποβεί μοιραία». Επίσης, θέτει ένα ερώτημα σοβαρό: αν, δηλαδή, ουσιαστικά και αυτοί θα ενταχθούν στην ΕΛΑΣ ως αστυνομικοί υπάλληλοι…

Θανάσης Μιχαλάκης

Πρώτη δημοσίευση ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 7-7-14

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή