Τζάμπα το μεταπτυχιακό για τους αναπληρωτές! Reviewed by Momizat on . Με μια εντελώς ακατανόητη απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, μεταπτυχιακά και διδακτορικά δεν αναγνωρίζονται για τη μισθολογική εξέλιξη! Την ώρα που έχουμε εξαι Με μια εντελώς ακατανόητη απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, μεταπτυχιακά και διδακτορικά δεν αναγνωρίζονται για τη μισθολογική εξέλιξη! Την ώρα που έχουμε εξαι Rating: 0

Τζάμπα το μεταπτυχιακό για τους αναπληρωτές!

Τζάμπα το μεταπτυχιακό για τους αναπληρωτές!

Με μια εντελώς ακατανόητη απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, μεταπτυχιακά και διδακτορικά δεν αναγνωρίζονται για τη μισθολογική εξέλιξη! Την ώρα που έχουμε εξαιρετικά μορφωμένους εκπαιδευτικούς το κράτος προσπαθεί να βγάει από το μύγα ξύγκι. Κάπως έτσι έγινε και το πρωτογενές πλεόνασμα;
Η απόφαση είναι επιεικώς απαράδεκτη και είναι σαν να λέει στους κατοίκους αυτής της χώρας: μη σπουδάζετε, δεν αξίζει…

Θανάσης Μιχαλάκης
Ακολουθεί η διαμδαρτυρία της ΔΟΕ:

 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την άδικη και πέρα από κάθε λογική κοινή υπουργική απόφαση Κ.Υ.Α. 2/24529/0022 (ΦΕΚ 928/Β-14-4-2014),  την οποία συνυπογράφουν ο Υπουργός  Διοικητικής Μεταρρύθμισης  Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

  Με την απόφαση αυτή αφαιρείται από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, η δυνατότητα αναγνώρισης των τίτλων αυτών για τη μισθολογική τους εξέλιξη κάτι που δικαιούνταν σύμφωνα με  παλαιότερη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών.

  Η νέα ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία   ” …Επιπλέον, κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών μπορούν να προσμετρήσουν τους εν λόγω τίτλους για μισθολογική εξέλιξη από την ημερομηνία πρόσληψης τους, με την απαραίτητη προϋπόθεση και μόνο οι ανωτέρω τίτλοι να έχουν αποτελέσει τυπικό προσόν για την πρόσληψη αυτών…” , είναι εξαιρετικά δυσμενής για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που, με εξαίρεση κάποιες περιπτώσεις στην Ειδική Αγωγή, δεν προσλαμβάνονται με τυπικό προσόν διορισμού κάποιον μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο.

  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά την άμεση ανάκληση της παραπάνω ρύθμισης και την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας σε αυτήν την κατεύθυνση.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή