Την Κυριακή η Μάρω Θεοδωράκη στις Κηρήθρες Reviewed by Momizat on . Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και τον ερχομό του Πάσχα, το βιβλιοπωλείο Κηρήθρες σας προσκαλεί την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στις 12 το μεσημέρι, Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και τον ερχομό του Πάσχα, το βιβλιοπωλείο Κηρήθρες σας προσκαλεί την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στις 12 το μεσημέρι, Rating: 0

Την Κυριακή η Μάρω Θεοδωράκη στις Κηρήθρες

Την Κυριακή η Μάρω Θεοδωράκη στις Κηρήθρες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και τον ερχομό του Πάσχα, το βιβλιοπωλείο Κηρήθρες σας προσκαλεί την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στις 12 το μεσημέρι, σε μια παράσταση του παραμυθιού Το παράπονο της κόκκινης λαμπάδας, της μουσικού και συγγραφέα Μάρως Θεοδωράκη.

kir1Το παραμύθι της Μάρως Θεοδωράκη, θα παρουσιαστεί δραματοποιημένο από την ηθοποιό Μαριάννα Σφακιαννάκη, ενώ η συγγραφέας θα συνοδέψει στον πιάνο τα τραγούδια του παραμυθιού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του βιβλιοπωλείου Κηρήθρες, Γλάδστωνος 13.

 

Το παράπονο της κόκκινης λαμπάδας

 

Ένα παραμύθι της Μάρως Θεοδωράκη που μιλάει για την  διαφορετικότητα, μέσα από την ευαισθησία και το χιούμορ που διακρίνει την συγγραφέα. Η Κόκκινη λαμπάδα  περιμένει ξεχασμένη πάνω σε ένα σκονισμένο ράφι να την διαλέξει κάποιος για το Πάσχα. Είναι απλά μια κόκκινη  λαμπάδα. Ένα απλό κόκκινο κερί χωρίς φανταχτερά στολίδια και εκρηκτική εμφάνιση. Μέσα στην απλότητά της καταφέρνει να κερδίσει …κάποιον.
Η Μάρω Θεοδωράκη
Η Μάρω Θεοδωράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 1969. Μεγάλωσε μέσα σε μια δημοσιογραφική οικογένεια αλλά και συνάμα μέσα στην ποίηση και τη μουσική. Η μουσική την κέρδισε πολύ γρήγορα. Αρχικά μπήκε με άριστα παμψηφεί στο Ωδείο Αθηνών και στη συνέχεια τελείωσε τις μουσικές της σπουδές στο Εθνικό Ωδείο παίρνοντας πτυχίο πιάνου με βαθμό άριστα παμψηφεί στην τάξη της Ρίτας Βούρτση. Παράλληλα έκανε μαθήματα τραγουδιού στην τάξη της Φωτεινής Ορφανίδου στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο. Παρακολούθησε μουσικοπαιδαγωγικά προγράμματα του συστήματος Orff, καθώς και πιανιστικά σεμινάρια Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Εργάστηκε στην ΕΡΑ 2 ως μουσικός παραγωγός (1988-90) και ως καθηγήτρια πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Πάρου (1992-94) και στο Εθνικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής (1995-98). Από το 1998 μέχρι σήμερα διδάσκει υποκριτικό τραγούδι στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη και από το 2001 στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ν.Ε.Θ. Γιώργου Αρμένη. Κατά καιρούς συνεργάζεται επί σκηνής είτε ως μουσικός διδάσκαλος είτε ως μουσικός επιμελητής. Συνεργάστηκε με τον Άγγλο σκηνοθέτη Robert Crombie, γράφοντας μουσική για δύο ταινίες του (Yalta Film Productions). Τον Απρίλιο του 1999 κυκλοφόρησε το πρώτο της παιδικό βιβλίο, με τίτλο “Η παραμυθάδα με τις νότες”, από τα “Ελληνικά Γράμματα”. Ακολούθησαν από τις ίδιες εκδόσεις τα βιβλία: “Η Σερενάτα για το Κανταδοχώρι” (2000), “Τα παράξενα Χριστούγεννα του Ορέστη” (2000), “Θα σ’ το πω μ’ ένα τραγούδι (2001), “Το παιδί με το ακορντεόν” (2003). Στην ίδια ανήκει η τρίτομη σειρά βιβλίων, που περιλαμβάνει και CD, με τίτλο “Θέατρο και Μουσικοκινητική” α) για τα Χριστούγεννα (2002), β) για τις καλοκαιρινές παραστάσεις, γ) για γιορτές στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο (2003, “Διάπλαση”).

Αφήστε το σχόλιο σας