"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Την Κυριακή 2 Απριλίου καθαρίζουμε τον Ληθαίο- Let’s Do It Τρίκαλα!!!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ευαισθητοποίηση για τον Ληθαίο ποταμό, είναι το κεντρικό σύνθημα των φετινών εκδηλώσεων του Let’s Do It Greece 2017. Ο Δήμος Τρικκαίων μετέχει και στη φετινή εκστρατεία για το περιβάλλον, με δράσεις ενεργοποίησης της κοινωνίας, συνεχίζοντας παλιότερες προσπάθειες. Πέρυσι, για παράδειγμα, είχαν γίνει οι δράσεις για τη λίμνη στο Κεφαλόβρυσο, που έχει πλέον αναδειχθεί ως τόπος για μικρές αποδράσεις.Φέτος, μετά τη σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων εθελοντισμού, πριν λίγες ημέρες, αποφασίστηκε να δοθεί βαρύτητα στον Ληθαίο ποταμό, ως στοιχείο της καθημερινότητας των πολιτών. Στόχος, να ενεργοποιηθεί και η κοινωνία, προκειμένου να προστατευθεί ο ποταμός, χωρίς όμως να υποκαθίστανται οι δράσεις του Δήμου. Για παράδειγμα,  τις τελευταίες ημέρες  έχει καθαριστεί ο Ληθαίος από τη γέφυρα Τρικκαίογλου (μαιευτήριο) μέχρι την πεζογέφυρα στο τζαμί (κοπή χόρτων, καθαρότητα κ.λπ.) στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συντήρησης. Ο καθαρισμός θα συνεχιστεί προς την περιοχή του Αγίου Οικουμενίου, από την ερχόμενη εβδομάδα.
Η φετινή περιβαλλοντική δράση για το «Let’s Do It Greece 2017» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στον χώρο του πάρκου Ληθαίου, πίσω από το Μουσείο Τσιτσάνη.
Οι δράσεις, με σημείο συνάντησης τον αύλειο χώρο του Τζαμιού, ξεκινούν στις 10 το πρωί και αφορούν σε:

– Καθαρισμό του ποταμού Ληθαίου σε μονοπάτια της παραποτάμιας περιοχής από την πεζογέφυρα (όπισθεν Ι.Ν. Κων/νου και Ελένης μέχρι  την γέφυρα της Αρριανού) .

– Κόψιμο χόρτων παραποτάμια.

– Τοποθέτηση νέων καθισμάτων και ζωγραφική τους, στις όχθες του ποταμού.

– Παραποτάμια πεζοπορία.

– Φύτεμα λουλουδιών και θάμνων.

– Ζωγραφική από μικρά παιδιά με στόχο την αποτύπωση των προβλημάτων της πόλης και την ανάδειξη της πιο όμορφης πλευράς της.

– Εκπαίδευση-ενημέρωση  παιδιών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι δράσεις αυτές θα υποστηριχτούν από υπηρεσίες του Δήμου, από μαθητές των σχολείων της πόλης μας, από τον οδηγισμό και τους προσκόπους, τους εθελοντές του Δήμου Τρικκαίων, από Συλλόγους και γενικότερα από πολίτες της πόλης μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης