"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.9 C
Trikala

Την Κυριακή 7/7 στις 9 το πρωί το 3o Penny Marathon στην Καλαμπάκα – Δηλώστε συμμετοχή

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την Κυριακή 7 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το 3ο Penny Marathon Καλαμπάκας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9:00 π.μ. από την πλατεία Δημουλά στην Καλαμπάκα και θα περιλαμβάνει:

 

  • περπάτημα 1 χλμ
  • περπάτημα 2 χλμ
  • τρέξιμο ή ποδήλατο 5 χλμ

 

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει δωρεάν την συμμετοχή του, συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα στο ακόλουθο link:

 

https://forms.gle/3S9mpiPY1b4zYDUD6

 

Το Penny Marathon είναι μια δωρεάν εκδήλωση που πραγματοποιείται την ίδια μέρα σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή του ανθρώπινου πολιτισμού που γεννιέται μέσα από τον εθελοντισμό. Τιμά πάνω από όλα τους αναρίθμητους εθελοντές παγκοσμίως που καθημερινά δίνουν μάχη προκειμένου να διαφυλάξουν την ευζωία των ζώων και να τα προφυλάξουν από την κακοποίηση ή τον άδικο χαμό τους.

Ο Μαραθώνιος, μέσω ενός υγιούς αθλητικού γεγονότος, προσδοκά στην εξωστρέφεια του συνολικού έργου αυτών των εθελοντών, προς την κοινωνία και ειδικότερα προς τους νέους. Η συμμετοχή σε αυτόν δίνει όγκο στις φωνές που τάσσονται υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων και φέρνει το ζήτημα των ζώων στην πρώτη γραμμή.  Κάθε δημόσια προβολή, κάθε λέξη μέσα στο δημόσιο διάλογο έχει το βάρος της και μπορεί να ανατρέψει το κλίμα μέσα στην κοινωνία που συνηθίζει να κλείνει τα μάτια απέναντι στα προβλήματα των ζώων.

Το Penny Marathon Καλαμπάκας προσδοκά να φέρει πιο κοντά τον πολίτη στην ιδέα της συνύπαρξής του με τα ζώα και την συμφιλίωσή του με έννοιες όπως είναι η ευζωία, η υπεύθυνη υιοθεσία και οι κανόνες που διέπουν την καλή συμβίωση ανθρώπου και ζώου.

Στην προσπάθεια αυτή, διαχρονική, ουσιώδης και αποτελεσματική στάθηκε η συνεργασία του Penny Marathon με τον δήμο Μετεώρων και τις Αρχές του. Ο νυν Δήμαρχος κος Λευτέρης Αβραμόπουλος από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρθηκε για την διεξαγωγή της διοργάνωσης στον Δήμο Μετεώρων, ασπαζόμενος τα ιδεώδη του Μαραθωνίου και την αξία του εθελοντισμού. Πολύτιμος αρωγός της προσπάθειας αυτής είναι και ο Αντιδήμαρχος κος Νικόλαος Τσιούκας, που εργάστηκε άρτια μαζί με τους εθελοντές, προκειμένου να διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης όπως είναι τα θέματα της ασφάλειας, η διευθέτηση της κυκλοφορίας και η προώθηση της εκδήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λεπτομέρειες του μαραθωνίου επισκεφτείτε τη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook:

 

Penny Marathon Kalampaka2024

https://www.facebook.com/events/1001495978312803?locale=el_GR

  • Στους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά, καθώς νερά χορηγίας ΘΕΩΝΗ και αναψυκτικά.
  • Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει κουμπαράς, όπου θα μπορείτε να προσφέρετε τις δωρεές σας, οι οποίες και θα διατεθούν στις ανάγκες των ζώων του δήμου Μετεώρων.
  • Δεν είναι υποχρεωτικό να συμμετέχετε με κάποιο ζώο όμως θα ήταν υπέροχο αν φέρνατε ένα μαζί σας. Η παρουσία των ζώων είναι αυτή που δίνει τη μεγαλύτερη αξία στην παρούσα εκδήλωση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης