"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Την ολοκλήρωση της μονάδας ΟΚΑΝΑ ζητά ο Δημήτρης Παπαστεργίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παρέμβαση στον ΟΚΑΝΑ για την καθυστέρηση στη λειτουργία της θεραπευτικής μονάδας με υποκατάσταση για εξαρτημένους, έκανε σήμερα ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Μαζί με τον διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Γ. Τσίγκα ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού Καταπολέμησης των Ναρκωτικών κ. Ευαγ. Καφετζόπουλο, ο οποίος είναι Νευρολόγος – Ψυχίατρος.
με την επιστολή ζητείται επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της Μονάδας στον χώρο της παλιάς πτέρυγας του νοσοκομείου Τρικάλων. Βασικός λόγος για αυτή την παρέμβαση, η καθυστέρηση ολοκλήρωσης του σημαντικού αυτού έργου για τους εξαρτημένους συμπολίτες μας.
Το κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:
«Αξιότιμε κ. πρόεδρε,
Η οργάνωση και λειτουργία Θεραπευτικής μονάδας με υποκατάστατα στον Δήμο Τρικκαίων, αποτελούσε και αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Με προεξάρχοντες τους γιατρούς, τα μέλη των οικογενειών, ατόμων που χρήζουν θεραπείας, αλλά, κυρίως, τους ίδιους τους χρήστες, το αίτημα υλοποιείται. Η διοίκησή σας έχει ήδη προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες και το όλο ζήτημα, μετά και την επίσκεψη του αντιπροέδρου, έβαινε προς ολοκλήρωση, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του παλιού Νοσοκομείου Τρικάλων.
Δυστυχώς, όμως, διαπιστώνουμε ότι, εδώ και αρκετό καιρό, υφίστανται συνεχείς αναβολές στην έναρξη λειτουργίας της Μονάδας.
Γνωρίζετε και εσείς, με βάση τα ιατρικά και κοινωνικά δεδομένα, ότι η Μονάδα θα αποτελέσει σημαντικό πυλώνα της προσπάθειας ενίσχυσης των τρόπων απεξάρτησης.
Σημειώνουμε, επίσης, τον πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων που θα μετέχουν στα προγράμματα, με συνακόλουθα αυξημένα τα κοινωνικά οφέλη.
Για τους λόγους αυτούς, σας παρακαλούμε να επισπεύσετε τη λειτουργία της εν λόγω Μονάδας, προκειμένου άμεσα να μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτοί οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Σας προσκαλούμε, δε, να επισκεφθείτε τον Δήμο Τρικκαίων, προκειμένου να συζητήσουμε από κοντά, πιθανές πρόσθετες δράσεις στον τομέα της πρόληψης και της γενικότερης πολιτικής στο ζήτημα των εξαρτήσεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης