Την παραπομπή του Τραμπ ανακοίνωσε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής Reviewed by Momizat on . Μια ιστορική ανακοίνωση έκανε σήμερα η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ λέγοντας προχωρά τη διαδικασία παραπομπής του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. «Η δ Μια ιστορική ανακοίνωση έκανε σήμερα η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ λέγοντας προχωρά τη διαδικασία παραπομπής του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. «Η δ Rating: 0

Την παραπομπή του Τραμπ ανακοίνωσε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής

Την παραπομπή του Τραμπ ανακοίνωσε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής

Μια ιστορική ανακοίνωση έκανε σήμερα η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ λέγοντας προχωρά τη διαδικασία παραπομπής του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

«Η δημοκρατία μας είναι αυτή που βρίσκεται σε κίνδυνο» είπε η Νάνσι Πελόζι και τόνισε: «Ο πρόεδρος δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να δράσουμε».

Η Πελόζι είπε πως δίνει εξουσιοδότηση στους προέδρους των επιτροπών να συντάξουν τα άρθρα σχετικά με την παραπομπή του προέδρου, καθώς οι Δημοκρατικοί πιέζουν για μια ψηφοφορία πιθανότατα πριν τα Χριστούγεννα.

«Οι πράξεις του προέδρου έχουν παραβιάσει σοβαρά το σύνταγμα», τόνισε η πρόεδρος της Βουλής.

«Οι πράξεις του προέδρου έχουν παραβιάσει σοβαρά το σύνταγμα», τόνισε η πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε πως «έχει κάνει κατάχρηση εξουσίας, υποβαθμίζοντας την εθνική ασφάλεια και θέτοντας σε κίνδυνο την ακεραιότητα των εκλογών μας».

Ο πρόεδρος Τραμπ διέπραξε ενέργειες που δικαιολογούν την παραπομπή του με το αίτημα της καθαίρεσης, σύμφωνα με τους τρεις από τους τεσσερις συνταγματολόγους που κατέθεσαν στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων για το ουκρανικό σκάνδαλο. Ο τέταρτος, που κλήθηκε από τους Ρεπουμπλικάνους, υποστήριξε ότι αν και ο Αμερικανός πρόεδρος «έδρασε λανθασμένα», δεν υπάρχουν επαρκείς «αποδείξεις».

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ πριν την ανακοίνωση της Πελόζι τόνισε πως «αν είναι να με παραπέμψετε κάντε το γρήγορα». Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης, μέσω Twitter, πως θέλει μια «δίκαιη δίκη» στη Γερουσία και ότι οι Δημοκρατικοί «έχουν τρελαθεί».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή