"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.2 C
Trikala

Την υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Καλής Γειτονίας ανακοίνωσαν Μητσοτάκης – Ερντογάν

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κοινές δηλώσεις για θετικά βήματα ανάμεσα στις δύο χώρες, δημιουργικές συμφωνίες και βελτίωση των διμερών σχέσεων έκαναν ο πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του Τύπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό ότι «τους τελευταίους μήνες οι δύο χώρες βαδίζουν σε ένα πιο ήρεμο μονοπάτι» για να μιλήσει για επαφές σε παραγωγικό κλίμα.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Καλής Γειτονίας, συμφωνία και για χορήγηση βίζας προς Τούρκους πολίτες για δέκα ελληνικά νησιά, ενώ επισήμανε ότι τα επόμενα βήματα είναι η διεύρυνση της θετικής ατζέντας και της οικονομικής συνεργασίας.

«Η γεωγραφία και η ιστορία μας έταξαν να ζούμε στην ίδια γειτονιά. Ο συγκυρίες έφεραν τον έναν απέναντι στον άλλον αρκετές φορές. Υπάρχουν φωνές και στις δύο χώρες που δε συμφωνούν με την προσέγγιση, όμως αισθάνομαι ιστορικό χρέος να φέρουμε τα δύο κράτη δίπλα δίπλα. Πετύχαμε οι σχέσεις μας να επανέλθουν σε ήρεμα νερά. Θέλω σήμερα να κοιτάξω στο μέλλον» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ικανοποίησή του που βρίσκεται ξανά στην Αθήνα σημειώνοντας «η συνεδρίαση αποτελεί ένδειξη της θέλησης για καλή συνεργασία, ευελπιστώ ότι θα πραγματοποιούμε τέτοιες συναντήσεις τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Θα είναι καλό και για τις δύο χώρες».

«Είμαστε δύο γειτονικές χώρες που μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα, την ίδια γεωγρραφία, θάλασσα και ίδιο πολιτισμό σε πολλούς τομείς.  Είναι φυσικό να υπάρχουν προβλήματα σε δύο χώρες, πόσο μάλλον ανάμεσα σε αδέρφια. Εμείς θέλουμε να μετατρέψουμε το αιγαίο σε μια θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας. Να γίνουμε παράδειγμα προς τον κόσμο. Δεν υπάρχει πρόβλημα τόσο μεγάλο ώστε να μην μπορεί να λυθεί» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν, εμμέσως πλην σαφώς, και την επόμενη συνάντησή τους που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα την άνοιξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης