Της…Χαλιμας τα παραμύθια από τον Γιάννη Κουτσονάσιο Reviewed by Momizat on .   Τον παλιό καιρό , όταν δεν υπήρχαν τηλεορασεις και ίντερνετ , τα βράδια η γιαγιά γύρω από το τζακι μαζευε τα εγγονακια της να τους πει ένα παραμύθι, για   Τον παλιό καιρό , όταν δεν υπήρχαν τηλεορασεις και ίντερνετ , τα βράδια η γιαγιά γύρω από το τζακι μαζευε τα εγγονακια της να τους πει ένα παραμύθι, για Rating: 0

Της…Χαλιμας τα παραμύθια από τον Γιάννη Κουτσονάσιο

Της…Χαλιμας τα παραμύθια από τον Γιάννη Κουτσονάσιο

 

Τον παλιό καιρό , όταν δεν υπήρχαν τηλεορασεις και ίντερνετ , τα βράδια η γιαγιά γύρω από το τζακι μαζευε τα εγγονακια της να τους πει ένα παραμύθι, για να κοιμηθουν και να ονειρευτουν ένα καλύτερο μέλλον με βασιλοπουλα, πριγκηπες και κακους λυκους….

Έτσι το παραμύθι είναι μέσα μας και μας αρέσει να το ακουμε και από πιο επίσημα χείλη …ακουστε παρακάτω:

“Στις 4 Οκτωβρίου 1974 ιδρύθηκε από τον Κων/νο Καραμανλή η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα των μεγάλων επιλογών και αποφάσεων.

Αυτή η Παράταξη ιδρύθηκε για να υπηρετήσει, υπηρέτησε και υπηρετεί την Ελλάδα. Η ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ  παραμένει πάντα επίκαιρη. Πιστεύει  στην ελεύθερη οικονομία με σταθερά της την κοινωνική ευαισθησία. Σ’ αυτή την πορεία των 43 χρόνων έβαλε  πάνω από όλα το Εθνικό συμφέρον. Αυτό κάνει  και σήμερα.

Αμέσως μετά την εκλογική της νίκη η κυβέρνηση της ΝΔ υπό τον Κων/νο Καραμανλή, λύνει οριστικά το πολιτειακό ζήτημα της χώρας, διεξάγοντας δημοψήφισμα στις 8.12.1974 με το οποίο καταργείται η Βασιλεία και εγκαθιδρύεται η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Πολύ σημαντική το 1975 η αναθεώρηση του συντάγματος. Είναι το πλέον προοδευτικό σύνταγμα της Ελλάδας, ικανό να ανταποκριθεί στις πολιτικοκοινωνικές τάσεις και ανάγκες της εποχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εμπνευστές του δεν αγνοούν την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και προβλέπουν στις διατάξεις του τη δυνατότητα συμμετοχής της χώρας σε υπερεθνικό οργανισμό.

Η μεγάλη εθνική επιλογή της ένταξης της Ελλάδας στην Ε.Ο.Κ. , όπου υπήρξε το μεγάλο όραμα της ΝΔ, βοήθησε πάρα πολύ την χώρα, αλλά και όλες οι μετέπειτα κυβερνήσεις της ΝΔ έβαλαν το λιθαράκι ώστε να υπάρξει ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.

Μετά τον Κων/νο Καραμανλή , Πρόεδροι στην ΝΔ έχουν θητεύσει ο Γεώργιος Ράλλης , Ευάγγελος Αβέρωφ, Κων/νος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Έβερτ, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς  μετά την παραίτηση του οποίου  αναλαμβάνει  την Προεδρία ο  Ευάγγελος  Μεϊμαράκης  και από τις 10-1-2016 Πρόεδρος της ΝΔ εκλέγεται  ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλα τα στελέχη δουλεύουν καθημερινά  φτιάχνοντας ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, που η ΝΔ θα εφαρμόσει αμέσως μετά τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, αφού είναι σίγουρο,  ότι ο Ελληνικός λαός θα δώσει την δυνατότητα στην ΝΔ να βγάλει την χώρα και πάλι στο ξέφωτο,διότι <<οι  Έλληνες αξίζουμε καλύτερα>>.

Τί δεν ήταν ωραίο;
Τί να σας κάνω;
Αυτά μας είπε ο Γραμματέας της ΝΟΔΕ Τρικάλων Γιάννης Κουτσονασιος.
Τώρα στο χέρι σας είναι να αποκοιμηθειτε γλυκά τον ύπνο του δικαίου `η να ξαγρυπνησετε και να μην μασησετε της Χαλιμας τα παραμύθια!

 

Σχόλια (2)

 • gnostis

  Καλά , με ποιόν ασχολείστε; Εκεί στην Ν.Ο.Δ.Ε. μετράνε I.Q να δούν πόσο έχει ο άνθρωπος; Φουκαριάρα Ν.Δ. Με μεταγραφές από την Βουλγαρία περιμένεις να πας μπροστά.Αντε και αναπληρωτης υπουργος υγείας στην θέση του Πολάκη.

  Απάντηση
 • Dr. Paramithas

  Απόψε γιατρε ετοιμασε να μας πεις την κοκκινοσκουφιτσα.
  Τον χθεσινο παραμύθι ήταν για πολλά γελια.

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή