“Τη γλιτώσαμε” (;) με τις συγχωνεύσεις στον Ν. Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Μόνο ένα σχολείο συγχωνεύεται αυτή τη φορά στο νομό Τρικάλων. Φτάσαμε, δηλαδή, στο σημείο, να λέμε 'ουφ Παναγία μου, μας βοήθησες πάλι"... Με αυτή την απαράδεκτ Μόνο ένα σχολείο συγχωνεύεται αυτή τη φορά στο νομό Τρικάλων. Φτάσαμε, δηλαδή, στο σημείο, να λέμε 'ουφ Παναγία μου, μας βοήθησες πάλι"... Με αυτή την απαράδεκτ Rating: 0

“Τη γλιτώσαμε” (;) με τις συγχωνεύσεις στον Ν. Τρικάλων

“Τη γλιτώσαμε” (;) με τις συγχωνεύσεις στον Ν. Τρικάλων

Μόνο ένα σχολείο συγχωνεύεται αυτή τη φορά στο νομό Τρικάλων. Φτάσαμε, δηλαδή, στο σημείο, να λέμε ‘ουφ Παναγία μου, μας βοήθησες πάλι”… Με αυτή την απαράδεκτη πολιτική των μνημονίων, που ακόμη και τους μαθητές τους θεωρεί αριθμούς, αυτή τη φορά έγινε… προδημοσίευση των συγχωνεύσων και των ιδρύσεων σχολείων. Το δημοσίευμα των Νέων αναφέρει ότι θα εφαρμοστεί ,παράζ συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων όλων των βαθμίδων αλλά και ίδρυση νέων σχολικών μονάδων. Αυτό το προβλέπει ο «νέος σχολικός χάρτης» που θα παρουσιάσουν άμεσα, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο υφυπουργός, Συμεών Κεδίκογλου. Δεν λέει, όμως, ότι αυτό είναι στις επιταγές του μνημονίου και προβλέπεται στον πτοϋπολογισμό…
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ιδρύονται έξι νέα δημοτικά και έντεκα νηπιαγωγεία και συγχωνεύονται 128 δημοτικά και 74 νηπιαγωγεία. Καταργούνται 15 δημοτικά σχολεία και 30 νηπιαγωγεία.
Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ιδρύονται ένα γυμνάσιο, δύο γενικά λύκεια και 14 ΕΠΑΛ καθώς και έξι λυκειακές τάξεις σε γυμνάσια. Σσυγχωνεύονται 16 γυμνάσια και λύκεια, 12 ΕΠΑΛ ενώ καταργούνται ένα γυμνάσιο και τρία ΕΠΑΛ.
Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ιδρύονται 14 ΕΠΑΛ τα περισσότερα εκ των οποίων είναι εσπερινά (Μαρούσι, Αχαρνές, Ραφήνα, Σαλαμίνα, Πειραιάς, Χίος, Αγρίνιο κ.λπ.)
Τα περισσότερα δημοτικά σχολεία που συγχωνεύονται βρίσκονται στην Αττική (σε Βύρωνα, Γαλάτσι, Ζωγράφου, Ηράκλειο, Μελίσσια, Χολαργό, Αγία Παρασκευή, Περιστέρι, Αιγάλεω κ.α.)
Τα επαγγελματικά λύκεια που καταργούνται είναι στη Λακωνία, στο Ζευγολατιό της Κορινθίας, στην Κύθνο και στη Ρόδο. Επίσης καταργείται το εσπερινό γυμνάσιο Σπάρτης.
Στον νομό μας, συγχωννεύεται το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Βησσαρίωνα με ένα Δημοτικό Σχολείο στην Πύλη. Ουδέν αλλον. Μια μικρή αίρεση, όμως: αληθεύει ότι κάποιες ιδρύσεις, δημοσιοποιήθηκαν λίγο πριν τις εκλογές, για να ενισχυθούν κάποιοι κυβερνητικοί υποψήφιοι;

Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας