Τιμή στον αιωνόβιο καθηγητή Εμμ. Κριαρά Reviewed by Momizat on . Με επικεφαλής τον καθηγητή Ιωάννη Καζάζη, διευθυντή σύνταξης σήμερα του Λεξικού της Μεσαιωνικής Ελληνικής Δημώδους Γραμματείας (1100-1669), το οποίο ξεκίνησε ο Με επικεφαλής τον καθηγητή Ιωάννη Καζάζη, διευθυντή σύνταξης σήμερα του Λεξικού της Μεσαιωνικής Ελληνικής Δημώδους Γραμματείας (1100-1669), το οποίο ξεκίνησε ο Rating: 0

Τιμή στον αιωνόβιο καθηγητή Εμμ. Κριαρά

Τιμή στον αιωνόβιο καθηγητή Εμμ. Κριαρά

Με επικεφαλής τον καθηγητή Ιωάννη Καζάζη, διευθυντή σύνταξης σήμερα του Λεξικού της Μεσαιωνικής Ελληνικής Δημώδους Γραμματείας (1100-1669), το οποίο ξεκίνησε ο ίδιος ο Εμμ. Κριαράς και φέρει το όνομά του, τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του και του παρέδωσαν το χειρόγραφο του 19ου τόμου του λεξικού, πριν σταλεί στο τυπογραφείο, όπου αναμένεται να τυπωθεί το ερχόμενο φθινόπωρο.

Ο καθηγητής Ι. Καζάζης είπε ότι με τον 19ο τόμο αρχίζει η σύνταξη του επόμενου γράμματος του λεξικού, του «-Σ», και προβλέπονται άλλοι 4 τόμοι, οι οποίοι, εφόσον βρεθούν χορηγοί, θα συντάσσονται με ταχύτερο ρυθμό, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί στα επόμενα χρόνια. Χαρακτήρισε ακόμη το λεξικό ως «το αγκωνάρι της Νέας Ελληνικής» και όπως είπε, σε ηλεκτρονική μορφή χρησιμοποιείται από χιλιάδες επισκέπτες στην πύλη για την ελληνική γλώσσα του ΚΕΓ.

Ο Εμμανουήλ Κριαράς ευχαρίστησε συγκινημένος τους συνεργάτες του ΚΕΓ και δήλωσε την εμπιστοσύνη του προς το υπουργείο Παιδείας, το οποίο συνεχίζει, όπως είπε, να ενισχύει το μοναδικό αυτό λεξικογραφικό εγχείρημα με φιλολόγους που αποσπώνται στο ΚΕΓ. Επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή του που βρέθηκαν άξιοι συνεχιστές του έργου του.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή