Τιμητική κατάθεση στεφάνου στο Νταχάου από τον Γ. Χονδρό Reviewed by Momizat on . Στο πλαίσιο επαφών και δραστηριοτήτων του ως στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ σε Γερμανία και Αυστρία, όπου είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής     Ιδιαίτερα τιμητική γ Στο πλαίσιο επαφών και δραστηριοτήτων του ως στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ σε Γερμανία και Αυστρία, όπου είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής     Ιδιαίτερα τιμητική γ Rating: 0

Τιμητική κατάθεση στεφάνου στο Νταχάου από τον Γ. Χονδρό

Τιμητική κατάθεση στεφάνου στο Νταχάου από τον Γ. Χονδρό

Στο πλαίσιο επαφών και δραστηριοτήτων του ως στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ σε Γερμανία και Αυστρία, όπου είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής

 

 

Ιδιαίτερα τιμητική για την αριστερά που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα μας, την Ελλάδα, αλλά και για τον νομό Τρικάλων, η επιλογή του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, να καταθέσει στεφάνι ο Γιώργος Χονδρός στο κολαστήριο του Νταχάου. Χθες, Κυριακή 4 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την 69η επέτειο από την απελευθέρωση των φυλακισμένων στο απεχθές ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, από τα στρατεύματα της ΕΣΣΔ.
xon10 xon7 xon9Το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, καταθέτοντας το στεφάνι στον χώρο μνήμης, επέλεξε, να είναι ο Γ. Χονδρός αυτός που θα εκπροσωπήσει το κόμμα, του οποίου υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Μεσοχωρίτης πολιτικός, ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι, εκτός από την διαίτερη αυτή τιμή, κυριάρχησαν, «η συγκίνηση αλλά και η απαίτηση: Ποτέ πια φασισμός, ποτέ πια πόλεμος!».

Ο Γ. Χονδρός βρίσκεται στη Γερμανία ήδη από τα τέλη Απριλίου, ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχει σε δράσεις και εκδηλώσεις του κόμματος τη; Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αρχικώς παραβρέθηκε σε συνέδριο του IGmetall, του μεγαλύτερου συνδικάτου της Ευρώπης, στη Φρανκφούρτη. Εξάλλου, όπως ήδη έχουμε γράψει, είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον αυστριακό συνασπισμό «Ευρώπη Διαφορετικά». Οπότε, έχει ήδη τη διεθνή εμπειρία και, με βάση την κομματική αποστολή, μετέχει στις εκδηλώσεις. Επίσης, μετείχε στην πρωτομαγιάτικη διαδήλωση και σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Μόναχο, με τον σαφή προς την Ελλάδα τίτλο «Αλληλεγγύη χωρίς Σύνορα».
xon2 xon3 xon4 xon5 xon

Στη συνέχεια μετείχε στην πόλη Dornbirn της Αυστρίας, σε καμπάνια για τη μη διάσωση της αυστριακής τράπεζας Hypo Bank με χρήματα των φορολογούμενων πολιτών (μας θυμίζει κάτι;).

xon1Στο μεσοδιάστημα, είχε επαφές και συζητήσεις με τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Μόναχο, ενώ ακολουθεί η συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ Βερολίνου.

Σήμερα Δευτέρα, 5 Μαΐου, στην πόλη Hanau θα συναντηθεί με τη  βουλευτίνα του κόμματος Die Linke της Γερμανίας, Sabine Leidig, και θα μιλήσουν με θέμα «Αλληλεγγύη στην περίοδο της κρίσης» (σε ελεύθερη απόδοση).

xon6Αύριο, 6 Μάη θα βρεθεί στο Βερολίνο, ως ομιλητής σε εκδήλωση του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, ενώ τις δύο επόμενες ημέρες, θα βρεθεί στο Αμβούργο, για ανάλογες επαφές.
Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή