Τι ακριβώς είπε ο Ταμήλος για τον Μπαλτάκο Reviewed by Momizat on .     Δύο όψεις η τοποθέτηση του Μ. Ταμήλου για τον επί της ουσίας αποπεμφθέντα γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου. Η μία, το πρωί της Πέμπτης στον ραδ     Δύο όψεις η τοποθέτηση του Μ. Ταμήλου για τον επί της ουσίας αποπεμφθέντα γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου. Η μία, το πρωί της Πέμπτης στον ραδ Rating: 0

Τι ακριβώς είπε ο Ταμήλος για τον Μπαλτάκο

Τι ακριβώς είπε ο Ταμήλος για τον Μπαλτάκο

 

 

Δύο όψεις η τοποθέτηση του Μ. Ταμήλου για τον επί της ουσίας αποπεμφθέντα γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου. Η μία, το πρωί της Πέμπτης στον ραδιοφωνικό σταθμό Λέσχη 97,6 των Τρικάλων. Η δεύτερη, από το βήμα της Βουλής. Και οι δύο έχουν κοινή συνισταμένη το ότι πρόδωσε/εξέθεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Αλλά στο ραδιόφωνο είχε και μια πινελιά χιούμορ, θέτοντας το χρώμα της ομάδας…. Συγκεκριμένα, είπε: Σε δυο μέρες θα έχει ξεχαστεί το θέμα. Εξάλλου, έρχεται και Σαββατοκύριακο, σιγά μην ασχολούμαστε με τον Μπαλτάκο. Δε θέλω να ασχοληθώ καθόλου μαζί του. Και τι ήταν τελικά αυτός ο Μπαλτάκος; Σιγά, δεν είχε κανέναν ρόλο… Σαν δικηγόρος μπορεί να ήταν καλός, αλλά ως εκεί. Στην Κυβέρνηση δεν είχε κανέναν ρόλο. Τέλος πάντων, είναι και Παναθηναϊκός, οπότε δε με πειράζει καθόλου που έφυγε. Με ενοχλεί μόνο που πρόδωσε τον Σαμαρά.

 

Όμως, από το βήμα της Βουλής, η τοποθέτηση ήτσαν σαφώς πιο πολιτική και απολύτως καταδικαστική για τον Τ. Μπαλτάκο. Βάσει των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών που το πολιτικό του γραφείο απέστειλε, είπε τα εξής:

 

 

 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Τον λόγο έχει ο κ. Ταμήλος.

ΜΙΧΑΗΛ ΤΑΜΗΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, αγαπητοί συνάδελφοι,

Έτσι, λοιπόν, κι εγώ δεν μπορώ παρά να σχολιάσω το γεγονός της ημέρας, που αφορά το Γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Μπαλτάκο. Τιμώ την προσφορά του κ. Μπαλτάκου στην παραγωγή του νομοθετικού έργου. Πολλές φορές βοήθησε να βρεθούν λύσεις σε νομοθετικές παρεμβάσεις που ως Βουλευτής ζήτησα και θεωρώ ότι προσέφερε έργο υποστηρίζοντας το έργο των Υπουργών της Κυβέρνησης. Φυσικά, αυτό δεν άρεσε στην Αντιπολίτευση και γι’ αυτό πολλές φορές οι επιθέσεις στο πρόσωπό του ήταν διαρκείς κι επίμονες.

Όμως, στο ζήτημα της προσωπικής του ανάμειξης σε πολιτικά ζητήματα και ειδικά στις σχέσεις του με στελέχη της Χρυσής Αυγής θεωρώ ότι έκανε λάθος και υπέρβαση των πολιτικών ορίων.

Εξέθεσε την Κυβέρνηση και ειδικότερα τον Πρωθυπουργό, ο οποίος ήταν προσωπικός του φίλος, όπως είπε. Μπορώ να πω μάλιστα ότι πρόδωσε την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και ανέλαβε την ευθύνη να συναλλάσσεται με έναν υβριστή, έναν υπονομευτή του δημοκρατικού πολιτεύματος και του Κοινοβουλίου. Ήταν μεγάλο λάθος.

Εμείς όλοι οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν επιθυμούμε καμιά συναλλαγή με το κόμμα και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Η υπόθεση αυτή πρέπει να αποτελέσει αφορμή για ένα ξεκαθάρισμα των στόχων. Και ο Πρωθυπουργός πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες που θα εμπεδώσουν την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της εθνικής ευθύνης, στο οποίο δεν έχουν θέση οι θιασώτες και συνομιλητές της άκρας Δεξιάς. Υπάρχει ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα της χώρας σε οικονομικό και θεσμικό επίπεδο, με συσπείρωση των δημοκρατικών δυνάμεων και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα με πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Τα συμπεράσματα δικά σας

Αφήστε το σχόλιο σας