“Τι είναι οι Επιτροπές Στήριξης της κυβέρνησης” Reviewed by Momizat on . Κείμενο με πολιτικά χαρακτηριστικά για τον ρόλο των Επιτροπών Στήριξης (εδώ), που ξεκινούν πανελληνίως από τα Τρίκαλα, δημοσιοποίησε ο Θανάσης Ζαχαρόπουλος. Ως Κείμενο με πολιτικά χαρακτηριστικά για τον ρόλο των Επιτροπών Στήριξης (εδώ), που ξεκινούν πανελληνίως από τα Τρίκαλα, δημοσιοποίησε ο Θανάσης Ζαχαρόπουλος. Ως Rating: 0

“Τι είναι οι Επιτροπές Στήριξης της κυβέρνησης”

“Τι είναι οι Επιτροπές Στήριξης της κυβέρνησης”

Κείμενο με πολιτικά χαρακτηριστικά για τον ρόλο των Επιτροπών Στήριξης (εδώ), που ξεκινούν πανελληνίως από τα Τρίκαλα, δημοσιοποίησε ο Θανάσης Ζαχαρόπουλος. Ως μέλος αυτής της προσπάθειας, ο κ. Ζαχαρόπουλος, γνωστό στέλεχος της Αριστεράς επί χρόνια, εξηγεί τι ακριβώς είναι οι επιτροπές αυτές, καθώς τονίζει τα βασικά χαρακτηριστικά που θα έχουν. Και, βεβαίως, καλεί στη συνάντηση, το βράδυ της Κυριακής 1 Φεβρουαρίου στο «Πανελλήνιον».
Αναλυτικά το κείμενο:

 

zaxaropoulosΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Είναι σημαντικό ότι ένα εικοσιτετράωρο μετά την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας για την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ του Κυβερνητικού προγράμματος στα Τρίκαλα, έγιναν πάρα πολλές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αντιπαρέρχομαι όλα τα σχόλια αυτών που δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές κυρίως γιατί δεν λένε κάτι επί της ουσίας και μένω στα σχόλια αυτών που ενδιαφέρονται για την επιτυχία της Κυβέρνησης.
Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι, η αναντιστοιχία του εκλογικού ποσοστού και της οργανωμένης βάσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανής.
Αυτό είναι ένα πρώτο πρόβλημα της Κυβέρνησης που χρειάζεται την υποστήριξη ευρύτερων δυνάμεων στην σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας. Σε κάθε Νομό της χώρας στις πρόσφατες εκλογές κυκλοφόρησαν κείμενα υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ που τα υπέγραφαν τοπικά στελέχη που δεν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα στελέχη λοιπόν ψάχνουν να βρουν τρόπο να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Πρόγραμμα της Κυβέρνησης μιας και δεν επιλέγουν – καλώς ή κακώς – να ενταχθούν αυτή την στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι συνθήκες ωρίμασαν με βίαιο τρόπο μιας και σε δύο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ από το 4% έγινε Κυβέρνηση. Είναι από την μια μεριά αναμενόμενο να μην έχει επιτευχθεί η αναγκαία ώσμωση ανάμεσα στα οργανωμένα μέλη και στους εκτός σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και από την άλλη είναι πολιτικά λάθος αυτός ο κόσμος που επιλέγει να μην είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα να μην μπορεί να λειτουργήσει πολιτικά στο πλαίσιο ενός Κυβερνητικού προγράμματος.
Είναι προφανής εξάλλου η διαφορετικότητα όλων αυτών των στελεχών τόσο ως πολιτικές και ιδεολογικές διαδρομές όσο και ως πολιτικές στάσεις. Θα ήταν άκαιρο και επικίνδυνο αν η προσπάθεια θα ήταν να κάνουμε με αυτό το υλικό πολιτικό κόμμα ή πολιτική κίνηση. Δεν πρόκειται περι αυτού. Πρόκειται αντιθέτως για μια συμφωνία τακτικής σε ένα συγκρκριμένο πολιτικό πλαίσιο αυτού του Κυβερνητικού προγράμματος.
Έτσι λοιπόν αυτά τα στελέχη κάνουν την επιλογή να συγκροτήσουν τις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ του Κυβερνητικού προγράμματος όχι γενικώς και αορίστως αλλά σε δύο σημαντικά επίπεδα α) της κινηματικής στήριξης και β) της προγραμματικής εμβάθυνσης. Προφανώς θα λειτουργούν συμπληρωματικά με τις δομές του ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεργάζονται αλλά και θα ασκούν επικοδομητική κριτική σε τομείς που δεν προχωράει το πρόγραμμα της Κυβέρνησης.
Τώρα το αν στο μέλλον παρατηρηθεί ομογενοποίηση και σε άλλα πεδία εντός των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ή κάποια κεντρική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ διεύρυνσης ή και τροποποίησης των οργανωτικών του δομών ή νέων μορφών συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους συμμάχους του, αυτό θα το δούμε στη συνέχεια. Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι η υποστήριξη του Κυβερνητικού προγράμματος και αυτό αποτελεί και την βάση συγκρότησης αυτών των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ.
Για περαιτέρω συζήτηση μέσα στις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ.

Σχόλια (2)

 • thanasis

  Τα σχόλιά σας εμφανίστηκαν σήμερα στις 14.00 Και τα τρία. Δημοσιεύουμε το τρίτο, που εμπεριέχει τα άλλα δύο.
  Η ερώτησή σας μπορεί να τεθεί στις ίδιες τις Επιτροπές, αφού συσταθούν, καθώς η διαδικασία πολιτικής οργάνωσης είναι πάντα αυτόνομη και ανεξάρτητη από οποιονδήποτε νόμο, ο οποίος συνήθως ακολουθεί μια υφιστάμενη κατάσταση και την αποτυπώνει. Οι δε υπεύθυνοι α απαντήσουν, είναι οι ίδιοι οι συμμετέχοντες.
  Εμείς από την πλευρά μας απλώς δημοσιεύσαμε την είδηση. Κάθε άλλη υπόθεση ή θεωρία για το ποιον τοων επιτροπών, δεν μας αφορά. Αντιθέτως, υπάρχει διευκρίνιση για όλα αυτά, σε νέο κείμενο, το οποίο δημοσιεύτηκε επίσης στην ιστοσελίδα μας
  Θα τη βρείτε εδώ
  https://trikkipress.gr/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%85%CE%B2/
  Σας ευχαριστούμε

  Απάντηση
 • Μάρκος

  Φαίνεται ότι η αναγνώστρια απονέμει εύφημο μνεία στις κυβερνήσεις της χρεοκοπίας και απαγορεύει κάθε πολιτική στήριξη στην νέα Ελληνική κυβέρνηση που διαπραγματεύεται με τους πιστωτές της χώρας! Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του!

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή