“Τι θα απογίνουν τα παιδιά μου;” Reviewed by Momizat on . "Τι θα απογίνουν τα παιδιά μου;" Αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις του Βασίλη Τσαβαλιάρη, ενός απλού χωριάτη από την Πιαλεία Τρικάλων. Είχε προσφερθεί να φυλάξει "Τι θα απογίνουν τα παιδιά μου;" Αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις του Βασίλη Τσαβαλιάρη, ενός απλού χωριάτη από την Πιαλεία Τρικάλων. Είχε προσφερθεί να φυλάξει Rating: 0

“Τι θα απογίνουν τα παιδιά μου;”

“Τι θα απογίνουν τα παιδιά μου;”

“Τι θα απογίνουν τα παιδιά μου;” Αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις του Βασίλη Τσαβαλιάρη, ενός απλού χωριάτη από την Πιαλεία Τρικάλων. Είχε προσφερθεί να φυλάξει σκοπιά στο προκεχωρημένο 21ο φυλάκιο του 51ου Συντάγματος (στο απόσπασμα Δαβάκη δηλαδή). Είχε επιστρατευτεί εσπευσμένα, όπως και άλλοι Τρικαλινοί τέλη Αυγούστου του 1940. Στις 5 το πρωί άκουσε περίεργους θορύβους, φώναξε “αλτ, τις ει” και πυροβόλησε στον αέρα. Η απάντηση από απέναντι ήταν μια σφαίρα στο στήθος.
Τα παιδιά του μεγάλωσαν, του έκαναν εγγόνια και δεν τον ξέχασαν, όπως ούτε το χωριό και η περιοχή. Στο κέντρο της Πιαλείας έχει στηθεί ανδριάντας και γίνονται εκδηλώσεις κάθε χρόνο για να τιμηθεί ο πρώτος από την στρατιά των νεκρών.

Κ.Μιχαλάκης 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή