"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Τι λέει ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Ανελκυστήρων για τον θάνατο του γιατρού Στυλιανού Κούτσια στη Λάρισα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Σύνδεσμος Αδειούχων Εγκαταστατών – Συντηρητών Ανελκυστήρων Κεντρικής Ελλάδος, με αφορμή τον τραγικό θάνατο ακόμη ενός ανθρώπου, ο οποίος φέρεται να καταπλακώθηκε από αναβατόριο σε ιδιωτική κλινική στην πόλη της Λάρισας, όπως αναφέρεται σε διάφορα τοπικά site, θέλει να επισημάνει τα εξής:

1ον  Το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν είναι ανελκυστήρας, αλλά μηχάνημα μεταφοράς φορτίων και επιτρέπεται μόνο η μεταφορά φορτίων.

Απαγορεύεται η μεταφορά προσώπων γιατί διέπεται από Ασφαλιστικές Διατάξεις πού προβλέπονται στην οδηγία για Μηχανές και όχι από Ασφαλιστικές Διατάξεις που προβλέπονται για την Ασφαλή Λειτουργία των Ανελκυστήρων.

2ον Πρέπει να επισημάνουμε πως τέτοια Ανυψωτικά Μηχανήματα υπάρχουν και λειτουργούν πολλά στην πόλη της Λάρισας και στην γύρω περιοχή, (σε βιομηχανίες, βιοτεχνίες, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για τη μεταφορά εμπορευμάτων) αλλά δυστυχώς και σε μονοκατοικίες για την μεταφορά ατόμων.

Πρέπει οι χρήστες αυτών των μηχανημάτων να γνωρίζουν και να τους γίνει βίωμα ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΤΟΜΩΝ.

3ον Να υπενθυμίσουμε ότι είναι το τρίτο δυστύχημα που λαμβάνει χώρα στην πόλη της Λάρισας τα τελευταία χρόνια με τέτοιου είδους ανυψωτικά μηχανήματα.

Η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να μετριέται με οικονομικό κόστος, μία τέτοια κατασκευή αργά ή γρήγορα θα μετατραπεί σε τραγωδία.

Πάγια Θέση του Συνδέσμου ήταν και παραμένει η αναβάθμιση και πιστοποίηση όλων των ανελκυστήρων προσώπων και εμπορευμάτων για την ασφαλή λειτουργία τους και για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπών .

Ο Σύνδεσμος είναι πάντα στην διάθεση των Ιδιοκτητών – διαχειριστών και χρηστών του ανελκυστήρα για ενημέρωση και απορίες.

Ο Πρόεδρος Καραχάλιος Ε. Χρήστος και ο Ο Γ. Γραμματέας Παπαχρήστος Π. Γεώργιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης