Τι λέει το ΚΚΕ για το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ Reviewed by Momizat on . Θετικά τοποθετείται το ΚΚΕ στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, θέτοντας ωστόσο το δικό του πολιτικό πλαίσιο. Στην α Θετικά τοποθετείται το ΚΚΕ στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, θέτοντας ωστόσο το δικό του πολιτικό πλαίσιο. Στην α Rating: 0

Τι λέει το ΚΚΕ για το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ

Θετικά τοποθετείται το ΚΚΕ στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, θέτοντας ωστόσο το δικό του πολιτικό πλαίσιο.

Στην ανακοίνωση του Κόμματος αναφέρεται:

«Μπροστά στην κλιμάκωση της κυβερνητικής επίθεσης για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, καλούμε το εργατικό – λαϊκό κίνημα, όλο το λαό να αξιοποιήσει κάθε μορφή πάλης και ενέργεια με στόχο την πλήρη κατάργηση των νόμων εφαρμογής του κοινοτικού πλαισίου απελευθέρωσης του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας.

»Το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο άνοιξε την πόρτα για τη μετοχοποίηση της ΔΕΗ, την είσοδο των ιδιωτικών ομίλων, το διαχωρισμό των συστημάτων μεταφοράς και διανομής, με δραματικές συνέπειες για τις λαϊκές οικογένειες και τους εργαζόμενους του κλάδου.

»Το ΚΚΕ θα πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σ’ αυτήν την κατεύθυνση μέσα και έξω από τη βουλή. Το πλαίσιο και περιεχόμενο της τοποθέτησης θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο:

»Πρώτον : Απόσυρση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ».

»Δεύτερον : Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου που έχει οδηγήσει σε ουσιαστική ιδιωτικοποίηση. Συγκεκριμένα των Ν. 1914/90, 2773/99, ΠΔ 333/2000, Ν. 3426/2005, Ν. 4001/2011, Ν. 4237/2014.

»Τρίτον : Αντίθεση στο σύνολο του προωθούμενου κοινοτικού πλαισίου απελευθέρωσης του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.

»Σχετικά με τη συζήτηση για δημοψήφισμα, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι το αντικείμενο του δημοψηφίσματος επιβάλλεται να είναι το παραπάνω πλαίσιο, δηλαδή η κατάργηση όλων των νόμων που έχουν ψηφιστεί για την απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού για τη “μικρή ΔΕΗ”».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή