Τι ΟΕΕ θέλουμε; Reviewed by Momizat on . Θέλουμε ένα ΟΕΕ αυτόνομο, στο πλάι της κοινωνίας. Ένα ΟΕΕ που θα υπερασπίζεται την επιστήμη και το επάγγελμα του οικονομολόγου, θα προωθεί τη συλλογικότητα και Θέλουμε ένα ΟΕΕ αυτόνομο, στο πλάι της κοινωνίας. Ένα ΟΕΕ που θα υπερασπίζεται την επιστήμη και το επάγγελμα του οικονομολόγου, θα προωθεί τη συλλογικότητα και Rating: 0

Τι ΟΕΕ θέλουμε;

Τι ΟΕΕ θέλουμε;

Θέλουμε ένα ΟΕΕ αυτόνομο, στο πλάι της κοινωνίας.

Ένα ΟΕΕ που θα υπερασπίζεται την επιστήμη και το επάγγελμα του οικονομολόγου, θα προωθεί τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη των μελών του, θα παρεμβαίνει με τεκμηριωμένες προτάσεις.

Θέλουμε ένα ΟΕΕ δημοκρατικό, με δομές ανοιχτές που εξασφαλίζουν την ισότιμη συμμετοχή και εμπλέκουν όλους τους οικονομολόγους στις μεγάλες αποφάσεις που τους αφορούν.

Θέλουμε ένα ΟΕΕ παραγωγικό, το οποίο αξιοποιώντας την επιστημονική γνώση και εμπειρία των μελών του θα δρα πρωτοποριακά και υποστηρικτικά για την κοινωνική-οικονομική-περιβαλλοντική ανασυγκρότηση της χώρας.

Θέλουμε ένα ΟΕΕ επιθετικό, που θα ορθώνει έναν λόγο τεκμηριωμένο απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα που στη σημερινή συγκυρία καταστρέφει την κοινωνία και την οικονομία της χώρας.

Θέλουμε ένα ΟΕΕ που θα σχεδιάσει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα στηρίζεται πρωτίστως σε ενδογενείς πηγές και θα αξιοποιεί / υποστηρίζει το εγχώριο ανθρώπινο δυναμικό.

Θέλουμε ένα ΟΕΕ που θα βροντοφωνάξει όχι στην υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και τα πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των λειτουργών της.

Ένα ΟΕΕ που θα καταγγείλει επιλογές και κατευθύνσεις που οδηγούν στην εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης  και στοχεύουν στην εξεύρεση φθηνού και «αναλώσιμου» επιστημονικού δυναμικού.

 

Θέλουμε ένα ΟΕΕ που θα αγωνίζεται ενάντια στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Γιατί καμία προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας δεν υπάρχει όταν εκποιείται ο δημόσιος πλούτος και καμία Κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκχωρήσει σε ιδιώτες τις βασικές εθνικές υποδομές.

Θέλουμε ένα ΟΕΕ που επειγόντως θα πάρει πρωτοβουλίες για τον Σχεδιασμό και την Υλοποίηση ενός Προγράμματος που θα αφορά την επαναλειτουργία παραγωγικών επιχειρήσεων που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Θέλουμε ένα ΟΕΕ που θα εντάξει  τις ιδιωτικές επενδύσεις εντός του σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης ώστε να προσφέρουν προστιθέμενη αξία και να συμβάλουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Θέλουμε ένα ΟΕΕ που θα αντιτίθεται  σε κάθε λογής «επενδύσεις» που αντίκεινται στο δημόσιο συμφέρον και δεν πληρούν τους όρους αειφορίας.

Θέλουμε τέλος  ένα Οικονομικό Επιμελητήριο, που:

  • Θα παλέψει για την κατάργηση του Ν.3919/11 και των εφαρμοστικών του Μνημονίου, που διέλυσαν το επάγγελμα του λογιστή – φοροτέχνη
  • Θα προχωρήσει άμεσα στη παραγωγή θέσεων και θα παλέψει για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων όλων των οικονομολογικών επαγγελμάτων
  • Θα οργανώσει τη λειτουργία του με μόνιμες ομάδες εργασίας για κάθε επαγγελματικό κλάδο
  • Θα διεξάγει δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια, με ειδική μέριμνα στους άνεργους και τους νέους συναδέλφους
  • Θα συντονίσει τη δράση του με άλλα Επιμελητήρια και φορείς που δέχονται ανάλογη επίθεση

Αυτό   το   ΟΕΕ    θέλουμε   και    μπορούμε     να   το     έχουμε.

Στο δικό μας ΟΕΕ οι ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, η μεγάλη συμμετοχή των οικονομολόγων  μελών του, θα είναι ο πνεύμονας και η καθημερινότητα του.

Το ΟΕΕ για εμάς, τη συντριπτική πλειοψηφία των οικονομολόγων, σημαίνει αλληλεγγύη, διέξοδος στις αναζητήσεις, συζήτηση της κάθε άποψης, εκτίμηση των μεγάλων ιστορικών παρεμβάσεων του.

Εμπιστευόμαστε τη γνώση των χιλιάδων οικονομολόγων που αγωνιούν για την πορεία της χώρας και την αδράνεια του επιστημονικού τους φορέα.

Αυτή τη γνώση να την αναδείξουμε για να θέσουμε το ΟΕΕ σε κίνηση, τη χώρα σε άλλη κατεύθυνση.

 

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ  ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή