Τι οφείλει να συζητήσει σήμερα η ΝΟΔΕ Τρικάλων της ΝΔ Reviewed by Momizat on . Κυκλοφορεί η πληροφορία, ότι σήμερα το βράδυ στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Τρικάλων της ΝΔ, θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας στο ανώτερο όργανο του κόμματος στον νομό. Αιτιολο Κυκλοφορεί η πληροφορία, ότι σήμερα το βράδυ στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Τρικάλων της ΝΔ, θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας στο ανώτερο όργανο του κόμματος στον νομό. Αιτιολο Rating: 0

Τι οφείλει να συζητήσει σήμερα η ΝΟΔΕ Τρικάλων της ΝΔ

Τι οφείλει να συζητήσει σήμερα η ΝΟΔΕ Τρικάλων της ΝΔ

Κυκλοφορεί η πληροφορία, ότι σήμερα το βράδυ στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Τρικάλων της ΝΔ, θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας στο ανώτερο όργανο του κόμματος στον νομό.
Αιτιολογία, το ότι δε υπάρχει τρικαλινός κυβερνητικός εκπρόσωπος, στο νέο σχήμα.
Δύο παρατηρήσεις
1. Εάν οι ΝΟΔΕ αποφάσιζαν για την κυβέρνηση, θα ήταν αυτές πρωθυπουργοί. Αυτό θα σήμαινε άκρατο τοπικισμό. Όχι ότι αυτός δεν υπάρχει. Ζει και βασιλεύει, ειδικά σε περιοχές σαν την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Αλλά ο «θεσσαλικός» τοπικισμός είναι μακράν από τους «χειρότερους» στη χώρα. Η αντίληψη, όμως, που λέει ότι «πρέπει να έχουμε υπουργό, για να προωθηθούν τα αιτήματά μας», θυμίζει «τα δικά μας παιδιά» επί Καραμανλή και όλα όσα υποτίθεται ότι πρέπει να αλλάξουν σε αυτή τη χώρα. Ταυτοχρόνως, τέτοιες λογικές, μας επιστρέφουν στη λογική της αντιπροσώπευσης, της λειτουργίας πολιτικών γραφείων για χάρες, της αδυναμίας λειτουργίας του κράτους ως κράτος. Μια πελατειακή λογική, αν επιτρέψει ο Ελληανς πολίτης να ξαναγεννηθεί, θα σημάνει και πάλι την πλήρη καταστροφή μας.

2. Εάν οι ΝΟΔΕ αποφάσιζαν για την κυβέρνηση, αυτό θα σήμαινε ότι οι βουλευτές είναι άνθρωποι που χρειάζονται στήριξη και δεν μπορούν από μόνοι τους να ενταχθούν σε ομάδες ή να αποδείξουν ότι έχουν τα φόντα για να εργαστούν για κάποιο υπουργείο.
Μια διαπίστωση
Καμία απολύτως Νομαρχιακή Επιτροπή, κανενός κόμματος στα Τρίκαλα, δεν προχώρησε σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Είναι εντελώς άδικο απέναντι στον τρικαλινό λαό, εντελώς παράλογη και σαφώς μη συνάδουσα με τη λειτουργία των κομμάτων, η μη πραγματοποίηση μιας τέτοιας συνεδρίασης. Εκτός κι αν αυτές έγιναν ανά κόμμα, αλλά δεν μάθαμε ΠΟΤΕ, τι ακριβώς συζήτησαν και εκτίμησαν τα κόμματα για τις εκλογές. Ακόμη χειρότερα δηλαδή…
Αν, δε, οι Νομαρχιακές Επιτροπές των κομμάτων που καταλαμβάνουν έδρες σε βουλή και κοινοβούλιο, θεωρούν ότι δεν νοιάζει τους τρικαλινούς να μάθουν, τι πιστεύουν αυτές για τις εκλογές, τόσο το χειρότερο για τα μέλη τους. Καλύτερα να μην ξαναπροσπαθήσουν να ζητήσουν την ψήφο τους.

 

Μια πολιτική εκτίμηση

Ολόκληρη η Θεσσαλία δεν εκπροσωπείται από έναν υπουργό. Γιατί; Η απάντηση είναι απλή. Διότι οι Θεσσαλοί τιμωρήθηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά, επειδή ψήφισαν Αγοραστό! Τόσο απλό!
Εξηγούμαστε: οι επιτελείς του Αντ. Σαμαρά στο κόμμα, άνοιξαν τον χάρτη της χώρας, μόνο για τις περιφερειακές εκλογές. Είδαν ότι στη Θεσσαλία κέρδισαν εύκολα (παρότι έχουμε εξηγήσει ότι θα μπορούσε να νικηθεί ο περιφερειάρχης).

Και διαπίστωσαν, επίσης, ότι πάσχει το κόμμα (και η κυβέρνηση, αφού παλιότερες διακηρύξεις περί διαχωρισμού τους, είναι απλώς… προεκλογικές) στη Β Αθηνών. Ετσι, έβαλε σε θέσεις υπουργών και υφυπουργών, βουλευτές από τη Β Αθηνών. Μέχι και τη Ζέτα Μακρή, που δεν πέρασε απαρατήρητη ως υφυπουργός Υγείας, ο πρωθυπουργός την αντικατέστησε με την Κατ. Παπακώστα. Χωρίς κανέναν προφανή λόγο. Αλλά ο λόγος είναι σαφής: «βάζουμε πολλούς στη κυβέρνηση από περιοχές όπου χάσαμε στις περιφερειακές εκλογές, προκειμένου, με πιθανές “παρεμβάσεις επί ημετέρων προσώπων” (…) να κερδιθεί ο κόσμος που ψήφισε σωρηδόν ΣΥΡΙΖΑ». Ειδικά στη Β Αθηνών, είναι εμφανής αυτή η λογική.
Αυτή ακριβώς η λογική, όμως, είναι η πιο πρόσφορη για την ήττα. Είναι, συγκεκριμένα, λογική ήττας. Όπως έπραξε ο Κ. Σημίτης το 2003, τοποθετώντας ως υφυπουργό Ανάπτυξης ενάντια στην ακρίβεια, με βόλτες στις λαϊκές, τον Κίμωνα Κουλούρη, το ίδιο έκανε 11 χρόνια μετά ο Αντ. Σαμαράς, με τον Γερ. Γιακουμάτο… Ή, δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν κι άλλα (“καραμανλικά” ίσως;) στελέψη για πλήθος υπουργείων, από αυτά πυ ανεδείχθησαν στους θώκους. Εκτός κι αν το ρήγμα είναι πολύ βαθύ….
Εν ολίγοις, οι πολιτικές στάσεις του πρωθυπουργού, κινήθηκαν σε εσφαλμένη λογική, με λανθασμένο τρόπο και χωρίς να πάρει το μήνυμα των εκλογών (όχι όπως το εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ). Για την ακρίβεια, το πήρε με λάθος τρόπο. Αντί να σπεύσει να μειώσει έναν φόρο, αποδέχεται την έκθεση του ΔΝΤ για νέα μέτρα. Ή, τον ενιαίο φόρο ακινήτων, στον οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
Διαδίδει ότι ίσως καταργηθεί ή μειωθεί ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, επειδή τώρα ανακάλυψαν αυτό, που όλοι – πλην της κυβέρνησης! – ήξεραν: αύξηση φόρου ισούται με μείωση κατανάλωσης άρα με μειωμένα έσοδα για το κράτος. Δύο κραυγαλέα παραδείγματα, από τα οποία προκύπτει ότι δεν φταίει η μη υπουργοποίηση, για το ότι η ΝΔ στον νομό Τρικάλων έχασε 7.000 ψήφους.
Αυτό είναι το ζητούμενο της σημερινής συνεδρίασης της ΝΟΔΕ Τρικάλων της ΝΔ. Η οποία, σε σχέση με άλλες ΝΟΔΕ, είχε πολύ καλά αποτελέσματα, ελέω του «δέκα του καλού», του Χρ. Μιχαλάκη. Δεν αρκεί  αυτό όμως. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε (και) τη Θεσσαλία. Στις «μεγάλες» εκλογές και όχι εκεί όπου παίζει σαφές ρολο η προσωπική σχέση.
Αυτόν τον χάρτη, δεν τον είδαν στα επιτελεία της ΝΔ.

 

Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή