Τι περιμένουν… ( τι τους περιμένει ;) οι Τρικαλινοί/ες από Υπουργό Κύριο Σκρέκα… Reviewed by Momizat on . Τεχνητές ανάσες αισιοδοξίας και προσδοκιών προσπαθεί να δώσει στην χειμαζόμενη από την λιτότητα Τρικαλινή Κοινωνία και οικονομία η ΝΔ και η συγκυβέρνηση με αφορ Τεχνητές ανάσες αισιοδοξίας και προσδοκιών προσπαθεί να δώσει στην χειμαζόμενη από την λιτότητα Τρικαλινή Κοινωνία και οικονομία η ΝΔ και η συγκυβέρνηση με αφορ Rating: 0

Τι περιμένουν… ( τι τους περιμένει ;) οι Τρικαλινοί/ες από Υπουργό Κύριο Σκρέκα…

Τι περιμένουν… ( τι τους περιμένει ;) οι Τρικαλινοί/ες από Υπουργό Κύριο Σκρέκα…

Τεχνητές ανάσες αισιοδοξίας και προσδοκιών προσπαθεί να δώσει στην χειμαζόμενη από την λιτότητα Τρικαλινή Κοινωνία και οικονομία η ΝΔ και η συγκυβέρνηση με αφορμή τον διορισμό του Κυρίου Σκρέκα στην κυβέρνηση. Ποιος/α όμως σήμερα, εργαζόμενος, μικρομεσαίος επαγγελματίας, άνεργος, νέος η νέα “τσιμπάει” σ αυτά;

Οι Τρικαλινοί και οι Τρικαλινές τίποτα περισσότερο ή λιγότερο δεν μπορούν να περιμένουν από τον Κύριο Σκρέκα, από την πιστή απαρέγκλιτη και αυστηρή εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας που οδήγησαν την Χώρα, την Κοινωνία και την οικονομία σε βαθιά και παρατεταμένη κρίση και ύφεση. Η φανατική δε προσήλωση του ίδιου του Κυρίου Σκρέκα στην μέχρι τελικής πτώσης, εφαρμογή αυτών των σχεδίων, εξασφάλισε στον ίδιο την υπουργική καρέκλα.

Οπαδός ο ίδιος μαζί με άλλους νέους βουλευτές της ΝΔ των πιο νεοφιλελεύθερων και αυταρχικών επιλογών της συγκυβέρνησης, έχει δώσει ήδη δείγμα γραφής και διαπιστευτήρια ως αγαπημένος προσκεκλημένος των καθεστωτικών ΜΜΕ. Απόδειξη της μνημονιακής του προσήλωσης είναι το νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Ανάπτυξης για τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων. Οι ρυθμίσεις και οι προβλέψεις αυτού του σχεδίου νόμου, σώζουν για ακόμη μια φορά τους χρεοκοπημένους κρατικοδίαιτους μεγαλοτραπεζίτες εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, χωρίς να λύνουν τα ασφυκτικά προβλήματα των μικρομεσαίων αλλά και το ζήτημα της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. Έδωσε στίγμα όμως και ως προς τις αυταρχικές του αντιλήψεις δηλώνοντας πρόσφατα στην Βουλή με αφορμή την στάση και συμπεριφορά του Πρύτανη Φορτσάκη: «Τι έκανε ο πρύτανης; Το αυτονόητο. Έχετε πάει σε δημόσιο κτίριο ή υπηρεσία και να μην υπάρχει έλεγχος, τι είναι; Μπάτε σκύλοι αλέστε; Δεν θα σας αφήσουμε. Αυτό που θέλετε εσείς είναι η απόλυτη αναρχία».

Οι Τρικαλινοί και οι Τρικαλινές, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πεισμένοι από την εναλλακτική πρόταση Παραγωγικής, Κοινωνικής και Οικονομικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, γυρίζουν την πλάτη και στον Υπουργό Σκρέκα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση των άμεσων μέτρων διάσωσης στην ΔΕΘ που έδωσαν ελπίδα και αυτοπεποίθηση στον κόσμο της εργασίας αλλά και της οικονομίας , εργάζεται με ταχύτητα και για την ολοκλήρωση του μακρόπνοου κυβερνητικού προγράμματός του. Επεξεργαζόμαστε ειδικό πρόγραμμα και για την Περιφέρεια, σε συνεργασία και ανοιχτή διαβούλευση με την κοινωνία και τις παραγωγικές της δυνάμεις, έτσι ώστε να καταλήξουμε σε μια εναλλακτική πρόταση παραγωγικής ανασυγκρότησης που δεν στοχεύει να βγάλει μόνο την περιοχή της Θεσσαλίας από την βαθιά κρίση αλλά να βάλει και τα θεμέλια για τη ριζική αλλαγή κατεύθυνσης στο παραγωγικό μοντέλο. Το δικό μας πλαίσιο θα βασίζεται σε μια πολιτική που θα στοχεύει στην αξιοβίωτη ανάπτυξη, τον κοινωνικό – οικολογικό μετασχηματισμό της παραγωγής, την προστασία και τη διαχείριση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, την υποστήριξη των παραδοσιακών δραστηριοτήτων ιδιαίτερα στην γεωργία και την κτηνοτροφία – στοχεύοντας στην διατροφική επάρκεια της περιοχής και της χώρας – αλλά και στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων κλάδων οικονομίας με την υποστήριξη της συσσωρευμένης γνώσης και της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Το περιφερειακό μας πρόγραμμα θα παρουσιαστεί από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε μεγάλη ανοιχτή διαδικασία στην Θεσσαλία, αρχές Δεκέμβρη.

Σύντομα οι Τριακλινοί μαζί με την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων με δημοκρατική διαδικασία θα στείλουν την κυβέρνηση και τον Κύριο Σκρέκα στα αζήτητα. Η ελπίδα δεν βρίσκεται στους “νέους” ανθρώπους γενικά και αόριστα, αλλά στις νέες ιδέες και προτάσεις που βάζουν ως προτεραιότητα τις ανάγκες των πολλών και όχι τα συμφέροντα των λίγων.

 

Γιώργος Χονδρός

Συντονιστής Τμήματος Οικολογίας & Περιβάλλοντος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή