"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26 C
Trikala

Τι φοβούνται και τι ελπίζουν

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι «κάλπες» σε ένα μήνα θα είναι… άδειες, με την έννοια ότι έχουμε νέες εκλογές αλλά από διαφορετική αφετηρία και σε ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό τοπίο.

Η διαφορά των 20 μονάδων της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και η δυναμική που δείχνει να έχει το ΠΑΣΟΚ, δρομολογούν σημαντικές εξελίξεις.

Ειδικά αν η Νέα Δημοκρατία καταφέρει να αυξήσει κι άλλο τα ποσοστά της και ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνωθεί περαιτέρω, απειλούμενος από το ΠΑΣΟΚ, τότε το μήνυμα και της δεύτερης κάλπης θα είναι ηχηρό.

Κάθε ένα από τα πέντε κόμματα που μπήκαν στη Βουλή έχουν διαφορετικούς στόχους, αλλά και διαφορετικούς φόβους για τις νέες κάλπες οι οποίες γίνονται με ενισχυμένη αναλογική. Αυτό σημαίνει ότι η Βουλή που θα ορκιστεί αυτή την Κυριακή ενδεχομένως να μην έχει πολλή σχέση με αυτή που θα βγάλει η κάλπη της 25ης Ιουνίου.

Ο χάρτης θα είναι διαφορετικός αφού το πρώτο κόμμα θα πάρει το μπόνους των εδρών και κάποια από τα κόμματα θα χάσουν κάποιες δικές τους ή θα υπάρξουν βουλευτές σε διαφορετικές περιφέρειες απ’ ότι τώρα.

Κάθε πρόβλεψη για την κατανομή των εδρών στον Νομό Τρικάλων είναι επισφαλής αφού μεταξύ άλλων δεν μπορεί να εκτιμηθεί ο αριθμός των βουλευτών που θα εκλέξει η Νέα Δημοκρατία.

Το μόνο βέβαιο είναι τόσο η Νέα Δημοκρατία [ Σκρέκας ]   όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ [ Κοντοτόλη] θα εκλέξουν έναν βουλευτή.

Προφανέστατα, η απλή αναλογική δεν είναι τόσο απλή.

Στη συνέχεια , θεωρείται ως εξαιρετική περίπτωση η Ν.Δ. να μη βγάλει δεύτερη έδρα στα Τρίκαλα την οποία μετά τις εκλογές του Ιουνίου θα καταλάβει ο Θανάσης Λιούτας.

Αν κερδίσει νέες δυνάμεις η ΝΔ , ναι , αν όμως χάσει μοναδες τα πράγματα δυσκολεύουν.

Με λιγοτερες ελπίδες έρχεται και η Κατερίνα Παπακώστα, οπότε οι έδρες θα κατανεμηθούν [3] η ΝΔ και μία [1] ο Σύριζα.

Ο Γιωργος Οικονόμου σύμφωνα με τα αποτελέσματα θα καταλάβει έδρα αν το σύστημα θα δώσει 2 στη ΝΔ , 1 στον Συριζα και μία στο Πασοκ. Είναι θεμα κατανομής σε ενα πολυπαραγοντικό σύστημα.

Σε αναμμένα κάρβουνα και η έδρα του Αχιλλέα Καταρτζή.

Είναι πολλοί οι παράγοντες που θα παίξουν ρόλο στην κατανομή των εδρών.

Θα χάσει δυνάμεις και πόσες η ΝΔ στις επικείμενες εκλογές; Θα μπει το νέο κόμμα ΝΙΚΗ στη Βουλή;

Στις τετραεδρικές , οι έδρες πηγαίνουν με αντίστροφη κίνηση: κάθε κόμμα, από το μικρότερο που μπαίνει στη Βουλή, μέχρι το μεγαλύτερο, «κατατάσσονται» ανάλογα με τα υπόλοιπά τους και παίρνουν τις υπόλοιπες έδρες που δικαιούνται.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι γνωστοί πρωταγωνιστές της εθνικής παράστασης “Βουλή Ελλήνων” και με τις μικρές αλλαγές σε “ηθοποιούς” δεν θα κόψουν και πάλι πολλά εισιτήρια. Την διαφορά, θα την κάνουν οι νέες εισαγωγές ελπίζω, ΝΙΚΗ και Ζωή, τις οποίες περιμένω πραγματικά με ανυπομονησία, γιατί έτσι είναι απόλυτα σίγουρο πως τουλάχιστον θα γελάσουμε αρκετές φορές. Ο θίασος και οι πρωταγωνιστές είναι γνωστοί, απλά οι δεύτεροι ρόλοι πολλές φορές κλέβουν την παράσταση. Μιας & είμαστε για το “γαϊδούρι καβάλα” κατά τα λοιπά, ας απολαμβάνουμε κωμικές παραστάσεις.
    Μη χειρότερα…αν υπάρχουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης