Τον πρόδωσαν τα… ρούχα και τα φαγητά Reviewed by Momizat on . Συνελήφθη προχθές (06.07.2014) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, ένα Συνελήφθη προχθές (06.07.2014) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, ένα Rating: 0

Τον πρόδωσαν τα… ρούχα και τα φαγητά

Τον πρόδωσαν τα… ρούχα και τα φαγητά

Συνελήφθη προχθές (06.07.2014) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τριάντα πέντε (35) μη νόμιμους μετανάστες.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί χθες το βράδυ στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) Αθηνών – Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ. Φορτηγό που οδηγούσε ο συλληφθείς, εντός του οποίου βρέθηκαν είδη ρουχισμού και διατροφής τουρκικής προέλευσης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 24χρονος μετέφερε μη νόμιμους αλλοδαπούς στην Αθήνα.

Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ραψάνης εντόπισαν κατόπιν ερευνών τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (07-07-2014) στο ύψος των διοδίων Πυργετού, τους τριάντα πέντε (35) αλλοδαπούς, από τους οποίους τριάντα τέσσερις (34) υπήκοοι Συρίας – δεκαεπτά (17) άνδρες, εννέα (9) γυναίκες και οκτώ (8) ανήλικοι, ηλικίας από 6 έως 16 ετών – καθώς και μία 32χρονη υπήκοος Φιλιππίνων.

Στο σύνολό τους, οι αλλοδαποί στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι άγνωστος συνεργός του συλληφθέντα, ηγετικό μέλος του κυκλώματος, προώθησε τους αλλοδαπούς από την Κωνσταντινούπολη στην Ελληνική Επικράτεια, σε ερημική περιοχή κοντά στον ποταμό Έβρο, έναντι του χρηματικού ποσού των (2.000) ευρώ για τον καθένα.

Στη συνέχεια, ο συλληφθείς τους παρέλαβε από εκεί για να τους μεταφέρει στην Αθήνα, ωστόσο τους αποβίβασε σε σημείο του αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (Π.Α.Θ.Ε.).

Όπως εξακριβώθηκε, ο 24χρονος συλληφθείς από κοινού με άγνωστο προς το παρόν αριθμό αλλοδαπών και ημεδαπών, στα πλαίσια της εγκληματικής τους δράσης, είχαν συγκροτήσει ομάδα με ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους και διάρκεια.

 

Σκοπός της ομάδας αυτής ήταν η δραστηριοποίησή της τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και εκτός αυτής, στοχεύοντας στη μεταφορά παράνομων μεταναστών προερχομένων από την Τουρκία  με προορισμό την Ελληνική Επικράτεια και κυρίως την Αθήνα.

 

Από την κατοχή του 24χρονου κατασχέθηκαν συνολικά:

  • το προαναφερόμενο όχημα,
  • ένα κινητό τηλέφωνο,
  • το χρηματικό ποσό των (55) ευρώ και (200) δολαρίων Αμερικής,
  • δεκατέσσερις (14) αποδείξεις διοδίων της 05-07-2014 που δεικνύουν κατεύθυνση οχήματος από το Νομό Αττικής προς το Νομό Έβρου,
  • πέντε (5) αποδείξεις διοδίων της 06-07-2014 που δεικνύουν αντίστροφη διαδρομή, από το Νομό Έβρου έως το Νομό Λάρισας,
  • μία (1) απόδειξη αγοράς καυσίμων από πρατήριο υγρών καυσίμων του Νομού Ροδόπης,
  • μία (1) άδεια ικανότητας οδήγησης Ρουμανικών αρχών και μία (1) άδεια προσωρινής διαμονής Ρουμανικών αρχών υπό στοιχεία του 24χρονου, οι οποίες έφεραν ενδείξεις πλαστότητας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα και των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή