Τοποθέτηση του Αχιλλέα Κανταρτζή στην πανδικαστική συγκέντρωση Reviewed by Momizat on . Τη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα των Δικαστικών Ενώσεων της Ελλάδας (Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ένωση Διοικητικών Δικαστών, Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, Έ Τη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα των Δικαστικών Ενώσεων της Ελλάδας (Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ένωση Διοικητικών Δικαστών, Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, Έ Rating: 0

Τοποθέτηση του Αχιλλέα Κανταρτζή στην πανδικαστική συγκέντρωση

Τοποθέτηση του Αχιλλέα Κανταρτζή στην πανδικαστική συγκέντρωση

Τη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα των Δικαστικών Ενώσεων της Ελλάδας (Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ένωση Διοικητικών Δικαστών, Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ένωση Μελών Ν.Σ.Κ.) εξέφρασε εκ μέρους του ΚΚΕ, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αχιλλέας Κανταρτζής, με σύντομη παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της  πανδικαστικής συγκέντρωσης την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη.

Μεταξύ άλλων, ο Αχιλλέας Κανταρτζής σημείωσε ότι οι μειώσεις των αποδοχών και η επιδείνωση των συνθηκών εργασίας με την εντατικοποίηση της δουλειάς, τις ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή που οξύνθηκαν τα τελευταία χρόνια δεν αποτελούν τυχαίο γεγονός. Κινούνται στα πλαίσια των γενικότερων επιλογών που καθορίζουν την επίθεση της κυβέρνησης στα λαϊκά εισοδήματα. Στόχος είναι να φορτωθούν τα βάρη της κρίσης στα λαϊκά στρώματα προκειμένου να εξασφαλιστούν όροι ανάκαμψης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, του κεφαλαίου. Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες. Όσα μέτρα παίρνονται σε συνθήκες κρίσης, δεν πρόκειται να καταργηθούν είτε με πλεονασματικούς προϋπολογισμούς είτε με τους όποιους αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η λύση βρίσκεται σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που ο λαός θα είναι κυρίαρχος του πλούτου που παράγει, για να οργανώσει και να αξιοποιήσει τις παραγωγικές του δυνατότητες με κριτήριο τις δικές του ανάγκες.

Αναφερόμενος στη σωρεία ποινικών διώξεων για τη συμμετοχή εργαζομένων σε κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του λαού μας, ανέφερε ότι στόχος των κυρίαρχων δυνάμεων είναι να καλλιεργήσουν κλίμα φοβίας και υποταγής στο λαό. Η ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής συμβαδίζει πάντα με την ένταση της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα.

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε πως χρέος όλων είναι να αντισταθούν στην ποινικοποίηση των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων του λαού μας.

 

ΤΡΙΚΑΛΑ  11/12/2013

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Αφήστε το σχόλιο σας