Τουλάχιστον 54 νεκροί μετά από έκρηξη σε τέμενος στο βόρειο Σινά [Φωτογραφίες] Reviewed by Momizat on . Τουλάχιστον 54 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης σε τέμενος στο βόρειο Σινά. Σύμφωνα με τοπικά μέσα και αυτόπτες μάρτυρ Τουλάχιστον 54 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης σε τέμενος στο βόρειο Σινά. Σύμφωνα με τοπικά μέσα και αυτόπτες μάρτυρ Rating: 0

Τουλάχιστον 54 νεκροί μετά από έκρηξη σε τέμενος στο βόρειο Σινά [Φωτογραφίες]

Τουλάχιστον 54 νεκροί μετά από έκρηξη σε τέμενος στο βόρειο Σινά [Φωτογραφίες]

Τουλάχιστον 54 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης σε τέμενος στο βόρειο Σινά.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα και αυτόπτες μάρτυρες, ένοπλοι άνδρες, πιθανότατα μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που επέβαιναν σε τέσσερα τζιπ άνοιξαν πυρ κατά των πιστών, στο τέμενος αλ-Ράουντατ, 40 χιλιόμετρα βόρεια του όρους Σινά, την ώρα της προσευχής.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 75 τραυματίες.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα τα οποία μεταφέρουν τους εκατοντάδες τραυματίες στα κοντινά νοσοκομεία.

Ο Πρόεδρος, Abdel Fattah al Sisi συγκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση για την εθνική ασφαλεία αμέσως μετά την επίθεση, όπως ανέφερε η κρατική τηλεόραση.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου μάχονται ενάντια του Ισλαμικού Κράτους μετά από εξέγερσή της τρομοκρατικής οργάνωσης στο βόρειο Σινά, με τους μαχητές του ΙΚ να έχουν σκοτώσει εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες μετά την εντατικοποίηση των συγκρούσεων τα τελευταία τρία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή.

Οι μαχητές του ΙΚ στοχεύουν ως επί το πλείστον δυνάμεις ασφαλείας στις επιθέσεις τους, ενώ έχουν «χτυπήσει» αιγυπτιακές χριστιανικές εκκλησίες και πιστούς.

 

Φωτογραφίες από λογαριασμό στο Twitter @Shaimaakhalil

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή