"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Τους ήρωες δεν τους τιμάς με παρελάσεις αλλά κρατώντας τη χώρα σου ελεύθερη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύ κουβέντα για τις παρελάσεις, μαθητικές,στρατιωτικές και τα ρέστα. Και επιχειρηματολογούν εκατέρωθεν. Να γίνονται ή να μη γίνονται, αξίζει δεν αξίζει, κοστίζει δεν κοστίζει· για άλλους είναι εκδηλώσεις τιμής για άλλους κατάλοιπα άλλων εποχών κλπ.

Υποτίθεται οτι γίνονται για να τιμήσουμε τους ήρωες προγόνους μας που θυσιάστηκαν μαχόμενοι κατά των κατακτητών.

Μα εμείς στους ίδιους κατακτητές παραδοθήκαμε απολύτως και χωρίς καμία αντίσταση.

Αποτέλεσμα εικόνας για παρελαση τρικαλα

Άρα, η στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας του πολιτικού κόσμου αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών που είναι υπέρ των παρελάσεων είναι εντελώς υποκριτική.

Τους ήρωες δεν τους τιμάς με τις παρελάσεις αλλά κρατώντας τη χώρα σου ελεύθερη.

Έτσι ακριβώς είναι οι νεοέλληνες, τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία.

Και πολλοί από αυτούς που στο πρόσφατο παρελθόν ήταν στο δρόμο, στις διαμαρτυρίες, στις δράσεις κλπ, είναι τώρα καλοβαλμένοι σε ωραία πόστα και αργομισθίες.

Αυτή είναι η κατάληξη των «επαναστατών».

Κάνουν λίγες πορείες (βόλτες), κάνουν λίγες απεργίες (κοπάνες από τη δουλειά) και μετά -με τις κατάλληλες κινήσεις και κατάλληλες γνωριμίες- εξαργυρώνουν την «αγωνιστική δράση» τους με βολέματα.

Φυσικά, υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά είναι λίγες και απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Έτσι λοιπόν κατορθώνουν και μειώνουν τις εστίες και την ένταση κάθε αντίδρασης και αντίστασης και η υποδούλωση του λαού μας στους κατακτητές που οι πρόγονοί μας πολέμησαν και θυσιάστηκαν είναι πλέον απόλυτη, δεδομένη και δυστυχώς ίσως χωρίς επιστροφή.

Σε ασπάζομαι και σε χαίρομαι, όταν λες οτι πρέπει οι Έλληνες να ενωθούν και να απελευθερώσουν τη χώρα τους, αλλά ποιοί;

DSC01558

 

Τώρα τί θα γίνει, τί θα κάνει ο καθένας μας κυρίως για να προστατέψει τον εαυτό του και τους δικούς του από όσα έρχονται είναι στο μυαλό, στην ψυχή αλλά και στις δυνατότητές του.

Άλλοι θα φύγουν έξω, όπως έχουν ήδη κάνει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, άλλοι θα φύγουν σε χωριά και επαρχίες για να επιβιώσουν πιο εύκολα μέχρι να περάσουν τα πολύ δύσκολα που έρχονται και άγνωστο πόσο θα κρατήσουν και τί κατάληξη θα έχουν.

Καλή δύναμη σε όλους.

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ Σόλων, μόνο οι σημερινοί Έλληνες μπορούν να γιορτάζουν με παρελάσεις την αντίσταση των προγόνων τους σε αυτούς που οι ίδιοι έχουν παραδώσει τη χώρα. Αν το σκεφτείς, έχει μεγάλη πλάκα. Να είσαι καλά.)

pitsirikos

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης