"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14 C
Trikala

Το «διαμάντι» της Θεσσαλίας, ένας παγκόσμιος θησαυρός!

lafarm

Σχετικά άρθρα

lovelovegreece.com : Είκοσι λεπτά μακριά από την πόλη των Τρικάλων, χτισμένη κάτω από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων βρίσκεται η παγκοσμίως γνωστή πόλη, Καλαμπάκα. Αν, λοιπόν, μένεις στα Τρίκαλα μια αυθημερόν εκδρομή για φαγητό, καφέ και εξερεύνηση σ’ αυτή τη μαγική κωμόπολη θα σε ευχαριστήσει.

Μόλις μπεις στο κέντρο της πόλης το μάτι σου καθηλώνεται στους ογκώδεις και πανύψηλους βράχους των Μετεώρων. Η ιστορία λέει πως πριν από 30 εκατομμύρια χρόνια στα Μετέωρα υπήρχε μόνο θάλασσα και όταν αυτή άρχισε να υποχωρεί παρέμειναν τα “τα τεκτονικά κέρατα” -έτσι ονόμασαν οι γεωλόγοι τους εν λόγω βράχους. Με την άφιξή σου στην Καλαμπάκα, το πρώτο που θα θέλεις να κάνεις είναι να επισκεφθείς τα μοναστήρια των Μετεώρων και να ανακαλύψεις την ιστορία τους. Υπάρχουν 24 μοναστήρια αλλά σήμερα λειτουργούν τα 6, οι Ιερές Μονές Βαρλαάμ, Αγίου Στεφάνου, Αγίας Τριάδος, Ρουσάνου,  Αγίου Νικολάου Αναπαυσά και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. (Μεγάλο Μετέωρο). Όταν μπεις σε κάποιο από τα μοναστήρια, η συζήτησή σου με τους μοναχούς ή τις μοναχές, θα σε γαληνέψει και θα σε γεμίσει ιστορικές γνώσεις. Θα δεις πώς ζουν οι μοναχοί των Μετεώρων, ποιες είναι οι συνήθειές και τα έθιμά τους. Θα μάθεις πώς χτίστηκαν τόσο ψηλά και πάνω σε βράχους τόσα μοναστήρια, ένα πραγματικό θαύμα! Θα βρεθείς σ’ ένα τόσο γαλήνιο περιβάλλον παρέα με φιλήσυχους ανθρώπους που δεν θα θες να τους αποχωριστείς. Θα «κεραστείς» ελληνικό καφέ με λουκουμάκι συζητώντας για θρησκευτικά και ιστορικά ζητήματα.


(Δέος… via: maraki2233)

 

Μετά την περιήγησή σου  στα μοναστήρια, οι εικόνες που αντικρίζεις είναι πραγματικά εκθαμβωτικές!Συγκίνηση, δέος και χαρά πλημμυρίζουν την ψυχή σου με όσα ζεις και όσα έμαθες. Το τοπίο είναι τόσο γαλήνιο και τόσο άγριο ταυτόχρονα! Σταματάς σε μια από τις τεράστιες επίπεδες «πέτρες» για να απαθανατίσεις τη στιγμή! Γύρω σου κόσμος, που βιώνει παράλληλα συναισθήματα με σένα! Όλοι νιώθουν αυτή τη «δυναμική ισορροπία» των Μετεώρων και, ίσως οι φωτογραφίες να είναι περιττές, καθώς δεν πρόκειται ποτέ να φύγει από το μυαλό σου αυτή η εικόνα!

Κατεβαίνοντας από τα Μετέωρα σκέφτεσαι πως ήρθε η ώρα για φαγητό. Στο δρόμο σου θα βρεις το πανέμορφο,παραδοσιακό και γραφικό χωριό Καστράκι. Εκεί στεγάζονται πολλές ταβέρνες με πεντανόστιμη κουζίνα. Κάθεσαι σε μία από αυτές και απολαμβάνεις το φαγητό και το ποτό σου με θέα…τα Μετέωρα. Μετά από αρκετή ώρα και πριν την επιστροφή σου είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα ήρεμο καφεδάκι ή ένα γλυκό στο κέντρο της Καλαμπάκας, ξανά με θέα…τα Μετέωρα. Ρωτάς, ψάχνεις και τελικά βρίσκεις το καλύτερο μέρος για να περάσεις το απόγευμά σου. Το σούρουπο πέφτει, τα φώτα ανάβουν στην Καλαμπάκα και εσύ είσαι ακόμα εκεί να τη χαζεύεις και να τη θαυμάζεις.

 

 

 

 

Όσο και να μη θέλεις να αποχωριστείς την ξεχωριστή και ιδιαίτερη Καλαμπάκα με τους βράχους των Μετεώρων να της «επιβάλλονται», ήρθε η στιγμή της επιστροφής. Στη διαδρομή δεν μιλάς και το μόνο που σκέφτεσαι είναι πως η εμπειρία αυτής της μέρας θα σου μείνει αξέχαστη και υπόσχεσαι στον εαυτό σου πως αργά ή γρήγορα θα αισθανθείς ξανά τον «καλαμπακιώτικο» αέρα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης