Το ΕΚ Λάρισας για τις απολύσεις στην Ελευθερία Reviewed by Momizat on . Δεν αποσύρθηκαν τελικά οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες των 16 εργαζομένων, δημοσιογράφων και διοικητικών, στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας. Η εταιρεία Δεν αποσύρθηκαν τελικά οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες των 16 εργαζομένων, δημοσιογράφων και διοικητικών, στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας. Η εταιρεία Rating: 0

Το ΕΚ Λάρισας για τις απολύσεις στην Ελευθερία

Το ΕΚ Λάρισας για τις απολύσεις στην Ελευθερία

Δεν αποσύρθηκαν τελικά οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες των 16 εργαζομένων, δημοσιογράφων και διοικητικών, στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας. Η εταιρεία από την πλευρά της δέχεται να επαναπροσλάβει κάποιους από τους απολυμένους με νέες συμβάσεις και άλλα ωράρια εργασίας.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, η οποία αφήνει αιχμές κατά της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Εύβοιας για τη στάση της στο θέμα, αναφέρει τα εξής:

«Στην πραγματικότητα η διεύθυνση της εφημερίδας, θέλει να διατηρήσει την κερδοφορία της, αξιοποιώντας την καπιταλιστική κρίση και το αντεργατικό νομικό πλαίσιο των κυβερνήσεων Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να επιβάλει την μείωση των μισθών των εργαζόμενων, κάτι που ξεκίνησε εδώ και μήνες με την κατάργηση του επιδόματος γάμου (10%) και την αξίωση υπογραφής επιχειρησιακής σύμβασης με μείωση μισθών που δεν έγινε δεκτή από τους εργαζόμενους. Απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί το ότι δέχεται ορισμένους από τους απολυμένους να τους επαναπροσλάβει με νέα σύμβαση αλλά με μειωμένο μισθό και το γεγονός ότι εξήγγειλε πρόγραμμα οικιοθελών αποχωρήσεων, για να αντικαταστήσει το υπάρχουν προσωπικό με νέο φθηνότερο.

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας, δεν έχουν καμία ευθύνη για τυχόν μείωση των κερδών της επιχείρησης μέσα στην καπιταλιστική κρίση. Ισα-ίσα, με την δική τους δουλειά, ανέδειξαν την εφημερίδα σε πρώτη επαρχιακή εφημερίδα, με αρκετά κέρδη επί δεκαετίες. Γι΄ αυτό οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν να πληρώσουν, για κάτι που δεν ευθύνονται.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, ζητά από την διεύθυνση της εφημερίδας, την ανάκληση των 5 απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων 11 ακόμα εργαζομένων και να μην υπάρξει μείωση μισθών. Να υπογραφεί νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση για τους δημοσιογράφους και για το τεχνικό – διοικητικό προσωπικό με αυξήσεις μισθών, που θα είναι υποχρεωτική για όλους τους εργοδότες.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να αγωνιστούν οι εργαζόμενοι, ξεπερνώντας και την συμβιβαστική στάση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Εύβοιας που δεν πρόβαλε καμία αντίδραση στις απολύσεις και διαθεσιμότητες, παρά το ότι αρχικά είχε αποφασίσει απεργίες τις οποίες δεν υλοποίησε».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή