"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων στη Λιθουανία

lafarm

Σχετικά άρθρα

 
 
Το Εσπερινό ΕΠΑΛ στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius Αειφόρος Ανάπτυξη « Ένα πράσινο μέλλον για την Ευρώπη»  πραγματοποίησε την 4η συνάντηση, που έλαβε χώρα στη Λιθουανία από 29 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2014. Με τα σχολεία εταίρους από τη Λετονία, την Τσεχία, την Πορτογαλία, τη Λιθουανία, τη Ρουμανία και την Ισπανία συζητήθηκαν οι δράσεις που πραγματοποίησε η κάθε χώρα, για τον πρώτο χρόνο του προγράμματος, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την οικολογία, το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
 
Στην ημερίδα του σχολείο υποδοχής δόθηκε η ευκαιρία σε όλες τις χώρες εταίρους να παρουσιάσουν με τη σειρά τους το βασικό αντικείμενο της συνάντησης, τα απειλούμενα ζώα υπό εξαφάνιση και τις φυσικές καταστροφές που οφείλονται στις κλιματικές αλλαγές. Επιπλέον συμμετείχαν άλλα έξι σχολεία της πόλης, όπου κι αυτά με τη σειρά τους παρουσίασαν σχετικά θέματα με την οικολογία. Όλοι οι συμμετέχοντες, εκπαιδευτικοί και μαθητές, είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν αντικείμενα από ανακυκλώσιμα υλικά.
 
Στο δημαρχείο της πόλης Σιαούλιαι, μας υποδέχτηκε ο δήμαρχος και ο υπεύθυνος των εκπαιδευτικών θεμάτων και παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό σύστημα της Λιθουανίας. Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο εθνικό πάρκο Kursiu Nerija, που ανήκει στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στο περιβαλλοντικό πάρκο Kurtuvenai όπου πήραμε μια γεύση των παραδόσεων της χώρας και ξεναγηθήκαμε στα αξιοθέατα της πόλης.
 
Στην 4η συνάντηση του προγράμματος συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Βασίλης Βαρσάνης (Διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ), Θανάσης Βράντζας (καθ. Πληροφορικής), Βασιλική Παπαποστόλου (καθ. Μηχανολόγος).
 
epal1 epal2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης