Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων στη Σλοβακία με Leonardo Da Vinci Reviewed by Momizat on . Συνεχίζοντας την πλούσια Ευρωπαϊκή δραστηριότητά του το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ Τρικάλων βρέθηκε στην πόλη Secovce της Σλοβακίας για την Πέμπτη συνάντηση διετούς  Ευρωπαϊ Συνεχίζοντας την πλούσια Ευρωπαϊκή δραστηριότητά του το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ Τρικάλων βρέθηκε στην πόλη Secovce της Σλοβακίας για την Πέμπτη συνάντηση διετούς  Ευρωπαϊ Rating: 0

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων στη Σλοβακία με Leonardo Da Vinci

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων στη Σλοβακία με Leonardo Da Vinci

Συνεχίζοντας την πλούσια Ευρωπαϊκή δραστηριότητά του το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ Τρικάλων βρέθηκε στην πόλη Secovce της Σλοβακίας για την Πέμπτη συνάντηση διετούς  Ευρωπαϊκού  Προγράμματος  Σύμπραξης  Leonardo Da Vinci από τις 12/05/2014 έως τις 16/05/2014.

Σε αυτή συμμετείχαν σχολεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από την Τουρκία, τη Σλοβακία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, την Ουγγαρία και φυσικά το Εσπερινό ΕΠΑΛ της πόλης μας.

Το θέμα του σχεδίου σύμπραξης αφορά το σχεδιασμό λογισμικού σχετικού με τη διδασκαλία αλγορίθμων, το οποίο βασίζεται στο μαθησιακό μοντέλο ARCS του John Keller (αρχικά των λέξεων Attention, Relevance, Confidence, Satisfaction). Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Secovce σχεδιάστηκε το τέταρτο δομικό στοιχείο του σχεδίου Satisfaction, δηλαδή η Ικανοποίηση  που νιώθουν οι  μαθητές  με ένα φιλικό προς το χρήστη λογισμικό που τους εξοικειώνει με τους αλγόριθμους. Παράλληλα έγινε προετοιμασία για τη δημιουργία του τελικού προϊόντος  της σύμπραξης.

Η υποδοχή των σχολείων και οι εργασίες της πέμπτης συνάντησης των εταίρων έγιναν στον εκπαιδευτικό οργανισμό Spojená škola Kollárova 17 της πόλης Secovce. Ο ελεύθερος χρόνος αξιοποιήθηκε με επισκέψεις στο Δημαρχείο της πόλης, μουσεία, πολιτιστικούς και τεχνολογικούς χώρους, ναούς  και ένα μοναδικό στην Ευρώπη σπήλαιο αραγωνίτη, μετά από εξορμήσεις στις κοντινές πόλεις Košice, Michalovce και Trebišov. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και μαθητές είχαν επίσης την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε αθλητικές εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις του σχολείου της Σλοβακίας και να περάσουν μια μυσταγωγική βραδιά γευσιγνωσίας στην περίφημη περιοχή Tokaj. Η συνάντηση έληξε με μια εκπληκτική αποχαιρετιστήρια γιορτή.

Στην αποστολή του Εσπερινού ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Θανάσης Βράντζας, Κατερίνα Μπαντέκα και Αριστείδης Κάκιας καθώς επίσης και οι μαθητές Βασίλης Μίχος, Χρήστος Μιχαλάκης, Δημήτρης Πελτέκης και Βασίλης Μόκιας.

Η έκτη και τελευταία συνάντηση του σχεδίου θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Suceava της Ρουμανίας τον ερχόμενο Ιούνιο.

Κατερίνα Μπαντέκα

1epal_slovakia OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αφήστε το σχόλιο σας