Το θέμα δεν είναι οι ώρες, αλλά τα λεφτά για να ψωνίσουμε Reviewed by Momizat on . Θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζουμε, εάν το κόστος από τη λειτουργία των καταστημάτων – όσων λίγων άνοιξαν την Κυριακή στα Τρίκαλα – είναι μικρότερο από τις όποιες Θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζουμε, εάν το κόστος από τη λειτουργία των καταστημάτων – όσων λίγων άνοιξαν την Κυριακή στα Τρίκαλα – είναι μικρότερο από τις όποιες Rating: 0

Το θέμα δεν είναι οι ώρες, αλλά τα λεφτά για να ψωνίσουμε

Το θέμα δεν είναι οι ώρες, αλλά τα λεφτά για να ψωνίσουμε

Θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζουμε, εάν το κόστος από τη λειτουργία των καταστημάτων – όσων λίγων άνοιξαν την Κυριακή στα Τρίκαλα – είναι μικρότερο από τις όποιες αγορές έγιναν. Διότι, μπορεί να θεωρήθηκε ως τόνωση της αγοράς το άνοιγμα των καταστημάτων, όπως το προωθεί η κυβέρνηση, αλλά η διχαστική λογική κυριαρχεί: εργαζόμενοι εναντίον καταστηματαρχών, ενώ η ουσία είναι η αύξηση των φόρων και η μείωση των μισθών, μαζί με την ανεργία, που οδηγούν σε πλήρη κατάρρευση της αγοραστικής δύναμης. Κι όσο για το αν τις Κυριακές εξυπηρετούνται «όσοι δεν μπορούν τις άλλες ημέρες», η απάντηση είναι απλή: τόσα χρόνια, πώς εξυπηρετούνταν; Εξάλλου, δεν έχει αποδειχθεί ότι ο «μικρός» τρικαλινός έμπορος κερδίζει, όσο κερδίζει μια πολυεθνική ή μια μεγάλη αλυσίδα.

Για τους λόγους αυτούς, χθες το πρωί στα Τρίκαλα, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το Σωματείο Ιδωτικών Υπαλλήλων, αλλά και το Σωματείο εργαζομένων σε Καρφούρ Μαρινόπουλος και DIA, ενοποίησαν σε μία, τις δύο συγκεντρώσεις που είχαν εξαγγείλλει, για πλατεία Ασκληπιού και πλατεία Ρήγα Φεραίου αντιστοίχως.
Συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος – σαφώς περισσότερος από όσους μπήκαν σε καταστήματα έστω για να δουν ένα προϊόν – και επικεντρώθηκε σε σούπερ μάρκετ επί της Βύρωνος (διόλου τυχαίο, αφού οι αλυσίδες καταστημάτων και οι πολυεθνικές, είναι οι μόνοι πραγματικά ωφελημένοι). Υπήρχαν πανό και μοιράστηκαν προκηρύξεις, ενώ θα είχε ενδιαφέρον να διαπιστωθεί, τι ακριβώς σκέφτηκαν όσοι λίγοι μπήκαν στο σούπερ μάρκετ και ψώνισαν, βλέποντας τη διαμαρτυρία.

Ακολούθησε μετάβαση του Σωματείου σε έτερο υποκατάστημα της εταιρίας, επί της Κολοκοτρώνη, για νέα διαμαρτυρία.

Το δε μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε άλλη διαδρομή, καθώς πήγε προς Ι. Αδάμ και Ασκληπιού, μοιράζοντας προκηρύξεις.

Θανάσης Μιχαλάκης

argia4 argia1 argia2 argia3argia7 argia5 argia6

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή