Το θρυλικό Tρικαλινό «τρίγωνο» Reviewed by Momizat on . Διασταύρωση Ασκληπιού και Γαριβάλδη στα 1960 (το γνωστό ως «τρίγωνο» στα μετέπειτα χρόνια) και το κτίριο της πρώην Εθνικής Τράπεζας που έχει διασωθεί, θα αρχίσε Διασταύρωση Ασκληπιού και Γαριβάλδη στα 1960 (το γνωστό ως «τρίγωνο» στα μετέπειτα χρόνια) και το κτίριο της πρώην Εθνικής Τράπεζας που έχει διασωθεί, θα αρχίσε Rating: 0

Το θρυλικό Tρικαλινό «τρίγωνο»

Το θρυλικό Tρικαλινό  «τρίγωνο»

Διασταύρωση Ασκληπιού και Γαριβάλδη στα 1960 (το γνωστό ως «τρίγωνο» στα μετέπειτα χρόνια) και το κτίριο της πρώην Εθνικής Τράπεζας που έχει διασωθεί, θα αρχίσει να μετατρέπεται σταδιακά σε Λαογραφικό Μουσείο της πόλης. Τότε, όπως και σήμερα, βρίσκεται σε αναμονή των έργων αποκατάστασης προκειμένου να μην καταρρεύσει.

Σε πρώτο πλάνο διακρίνουμε την σκεπή από μια μικρή ισόγεια οικοδομή που στέγαζε το πρατήριο παγωτών ΕΒΓΑ, και δεξιότερα τον μαντρότοιχο από το “Ζάππειο”, έναν μικρό υπαίθριο χώρο που φιλοξενούσε τις παλιότερες εποχές παραστάσεις του Καραγκιόζη. Το περίπτερο υπάρχει και σήμερα.


Διακρίνουμε ακόμη (από αριστερά επί της οδού Γαριβάλδη) την κατοικία του οδοντιάτρου Αχιλλέα Καρανάσιου (κτίριο που εξακολουθεί επίσης να υπάρχει, φυσικά με αλλαγή χρήσεων), την κατοικία του ιατρού Βασιλείου Κλιάφα (προπολεμικά εκεί λειτουργούσε η Λέσχη Αξιωματικών του 5ου Συντάγματος).


Απέναντι και επί της οδού Γαριβάλδη, αντί του προαύλιου του Λαογραφικού Μουσείου σήμερα έχει διανοιχθεί πεζόδρομος που οδηγεί, εκτός των άλλων, και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Ακριβώς δίπλα είναι η κατοικία της οικογένειας Νικολάου Γκουζγκούνη , μαζί με την κατοικία της οικογένειας Ηλία Γκουζγκούνη (κατόπιν οικογένειας Γεωργίου Κακιοπούλου). Οι δύο αυτές κατοικίες έχουν αντικατασταθεί από σύγχρονες οικοδομές.


Η φωτογραφία από τον αποβιώσαντα φωτογράφο Τάκη Τρίκα.

Σωτήρης Κύρμπας

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή