"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.4 C
Trikala

Το θρυλικό Tρικαλινό «τρίγωνο»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Διασταύρωση Ασκληπιού και Γαριβάλδη στα 1960 (το γνωστό ως «τρίγωνο» στα μετέπειτα χρόνια) και το κτίριο της πρώην Εθνικής Τράπεζας που έχει διασωθεί, θα αρχίσει να μετατρέπεται σταδιακά σε Λαογραφικό Μουσείο της πόλης. Τότε, όπως και σήμερα, βρίσκεται σε αναμονή των έργων αποκατάστασης προκειμένου να μην καταρρεύσει.

Σε πρώτο πλάνο διακρίνουμε την σκεπή από μια μικρή ισόγεια οικοδομή που στέγαζε το πρατήριο παγωτών ΕΒΓΑ, και δεξιότερα τον μαντρότοιχο από το “Ζάππειο”, έναν μικρό υπαίθριο χώρο που φιλοξενούσε τις παλιότερες εποχές παραστάσεις του Καραγκιόζη. Το περίπτερο υπάρχει και σήμερα.


Διακρίνουμε ακόμη (από αριστερά επί της οδού Γαριβάλδη) την κατοικία του οδοντιάτρου Αχιλλέα Καρανάσιου (κτίριο που εξακολουθεί επίσης να υπάρχει, φυσικά με αλλαγή χρήσεων), την κατοικία του ιατρού Βασιλείου Κλιάφα (προπολεμικά εκεί λειτουργούσε η Λέσχη Αξιωματικών του 5ου Συντάγματος).


Απέναντι και επί της οδού Γαριβάλδη, αντί του προαύλιου του Λαογραφικού Μουσείου σήμερα έχει διανοιχθεί πεζόδρομος που οδηγεί, εκτός των άλλων, και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Ακριβώς δίπλα είναι η κατοικία της οικογένειας Νικολάου Γκουζγκούνη , μαζί με την κατοικία της οικογένειας Ηλία Γκουζγκούνη (κατόπιν οικογένειας Γεωργίου Κακιοπούλου). Οι δύο αυτές κατοικίες έχουν αντικατασταθεί από σύγχρονες οικοδομές.


Η φωτογραφία από τον αποβιώσαντα φωτογράφο Τάκη Τρίκα.

Σωτήρης Κύρμπας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης