"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Το Ιατρείο Μαστού στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

nosok

Το Ιατρείο Μαστού λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων 2 φορές την εβδομάδα, Τετάρτη και Πέμπτη 10-12 πμ από την χειρουργό με εξειδίκευση στον μαστό Επιμελήτρια Α΄ Μαρία Καναρά. Η λειτουργία του αφορά 4 διαφορετικές παραμέτρους:

Έλεγχο ασθενών με μαστογραφία και κλινική εξέταση, για πιθανή ύπαρξη νόσου στο μαστό
Θεραπεία συμπτωματικών ασθενών με πόνο στο μαστό, έκκριση από τη θηλή, ψηλαφητή μάζα στο μαστό
Διάγνωση και χειρουργική αντιμετώπιση καρκίνου του μαστού
Παρακολούθηση ασθενών με διαγνωσμένο καρκίνο του μαστού.
Η λειτουργία του Ιατρείου Μαστού συνεπικουρείται από: ακτινολόγο (σημειώνεται ότι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει στο νοσοκομείο και η λειτουργία του καινούργιου υπερσύγχρονου ψηφιακού μαστογράφου), παθολογοανατόμο και 2 νοσηλεύτριες.
nosokomeio1
Σε μηνιαία βάση εξετάζονται και αντιμετωπίζονται περίπου 120 ασθενείς. Στο Ιατρείο πραγματοποιούνται καταρχήν κλινική εξέταση της ασθενούς και λήψη του ιστορικού της. Για κάθε ασθενή, προγραμματίζονται και εκτιμώνται οι απαραίτητες απεικονιστικές εξετάσεις (μαστογραφίες και υπερηχογραφήματα μαστού). Υπάρχει η δυνατότητα εκτέλεσης όλων των διαγνωστικών εξετάσεων και παρεμβατικών πράξεων που αφορούν το μαστό (παρακεντήσεις με λεπτή βελόνα, βιοψίες tru-cut και τοποθετήσεις οδηγού σύρματος (hookwire).

Στο Ιατρείο Μαστού το αρχείο παρακολούθησης περιλαμβάνει 7800 ασθενείς. Το Ιατρείο έχει συμμετάσχει σε δύο πανευρωπαϊκές μελέτες σε συνεργασία με την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού.

Τα τελευταία 3 χρόνια, έχουν διαγνωσθεί και αντιμετωπιστεί στο Ιατρείο Μαστού πάνω από 120 ασθενείς με καρκίνο του μαστού και πάνω από 450 ασθενείς με καλοήθη πάθηση του μαστού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης