Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Νίκαια – Νέες αποκαλύψεις για το δράστη Reviewed by Momizat on . Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη γαλλική εθνική εορτή της 14ης Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη γαλλική εθνική εορτή της 14ης Rating: 0

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Νίκαια – Νέες αποκαλύψεις για το δράστη

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Νίκαια – Νέες αποκαλύψεις για το δράστη

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη γαλλική εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου στη Νίκαια, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Νίκαια - Νέες αποκαλύψεις για το δράστη

“Το πρόσωπο που πραγματοποίησε την επιχείρηση στη Νίκαια της Γαλλίας ήταν ένας από τους στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους. Έφερε σε πέρας την επιχείρηση ως απάντηση στις εκκλήσεις για να γίνουν στόχοι οι υπήκοοι των χωρών του συνασπισμου που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος”, μετέδωσε το Amaq.

Αν ο δράστης της επίθεσης ήταν ισλαμιστής μαχητής, τότε θα πρέπει να είχε ριζοσπαστικοποιηθεί πολύ γρήγορα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάν Καζνέβ.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά την ανακοίνωση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην οποία ισχυρίζεται ότι ο Τυνήσιος Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ ήταν ένας από τους στρατιώτες της, ο Καζνέβ επανέλαβε ότι η Γαλλία δεν έχει στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο είτε από τα ποινικά αρχεία της είτε από τις υπηρεσίες πληροφοριών.

“Φαίνεται ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε πολύ γρήγορα – σε κάθε περίπτωση αυτά είναι τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις καταθέσεις ανθρώπων του περιβάλλοντός του”, δήλωσε ο Καζνέβ σε δημοσιογράφους στο Παρίσι.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή