"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Το καραβάνι της ντροπής: Πρόσφυγες διασχίζουν 516 χλμ μέσα από τις Άλπεις με τα πόδια, ως τη Γερμανία (Photos/Video)

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Το καραβάνι της ντροπής: Πρόσφυγες διασχίζουν 516 χλμ μέσα από τις Άλπεις με τα πόδια, ως τη Γερμανία (Photos/Video)

.;”>Το καραβάνι της ντροπής: Πρόσφυγες διασχίζουν 516 χλμ μέσα από τις Άλπεις με τα πόδια, ως τη Γερμανία (Photos/Video) - MediaΑπελπισμένοι από τον δίχως τέλος εγκλεισμό τους στην επικράτεια της Ουγγαρίας, που δεν τους επιτρέπει να ταξιδέψουν προς τη δυτική Ευρώπη με τραίνο, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα απελπισμένο ταξίδι πεντακοσίων χιλιομέτρων προς τη Γερμανία με τα πόδια.

 

Την Πέμπτη άνοιξε ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Βουδαπέστης, μετά από δύο μέρες που παρέμενε κλειστός, και εκατοντάδες πρόσφυγες έσπευσαν να επιβιβαστούν σε τραίνα για τη δυτική Ευρώπη. Οι συρμοί όμως σταμάτησαν λίγο έξω από την Ουγγρική πρωτεύουσα και αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να εξαναγκάσουν τους πρόσφυγες να αποβιβαστούν για να οδηγηθούν σε κέντρα κράτησης.

Έτσι κατέληξε να φαντάζει ρεαλιστικότερη μια διαδρομή 516 χιλιομέτων, από τη Βουδαπέστη στη Βιέννη και από εκεί στο Μόναχο, διασχίζοντας με τα πόδια τις Άλπεις.

«Αποφασίσαμε να περπατήσουμε», είπε στο NBC ο εικοσάχρονος Μουσάφ από τη Συρία. «Ξέρουμε ακριβώς που πάμε. Πρόκειται για μια διαδρομή 100 μιλίων (μέχρι τη Βιέννη). Και μετά θα πάμε στη Γερμανία».

Το καραβάνι των προσφύγων ξεκίνησε το μακρύ του ταξίδι κατά τις 12:45 ώρα Ουγγαρίας. Ο Μουσάφ ανέφερε ότι σκοπεύουν να σταματούν κάθε δύο με τρεις ώρες. «Έχουμε συνηθίσει την πεζοπορία, αφού έχουμε ήδη διασχίσει έξι χώρες – οπότε απλώς θα διασχίσουμε άλλη μία», είπε.

Στο Μπίσκε, έξω από τη Βουδαπέστη, όπου οι Ουγγρικές αρχές σταμάτησαν τα τραίνα που είχαν προορισμό τη Γερμανία, οι πρόσφυγες και κυρίως οι γυναίκες και τα παιδιά αναγκάστηκαν εν τέλει να αποβιβαστούν και να οδηγηθούν σε καταυλισμό προσφύγων.

Στο μεταξύ ένας Πακιστανός μετανάστης έχασε τη ζωή του όταν κατέρρευσε στις ράγες του σιδηρόδρομου, μετά την απόδραση περίπου 350 μεταναστών από έναν σιδηροδρομικό σταθμό που κρατούνταν 800 πρόσφυγες και μετανάστες.

Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι δεν κυνήγησε τους πρόσφυγες και ότι ο άνδρας κατέρρευσε περίπου 800 μέτρα έξω από το σταθμό της Βουδαπέστης.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο άτυχος μετανάστης έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του στις γραμμές.

Την εικόνα του προσφυγικού δράματος συμπληρώνουν οι εξελίξεις στα Σερβοουγγρικά σύνορα.

Στην παραμεθόριο περιοχή Ρόζκε της Ουγγαρίας περίπου 300 μετανάστες προσπάθησαν να δραπετεύσουν από στρατόπεδο συγκέντρωσης, και συγκρούστηκαν με την ουγγρική αστυνομία που τους περιόρισε ξανά εντός του στρατοπέδου.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης