Το ΚΚΕ για την παγκόσμια μέρα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό Reviewed by Momizat on . Με αφορμή την παγκόσμια μέρα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό το ΚΚΕ αποτίνει φόρο τιμής στους αγωνιστές, τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τις γυνα Με αφορμή την παγκόσμια μέρα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό το ΚΚΕ αποτίνει φόρο τιμής στους αγωνιστές, τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τις γυνα Rating: 0

Το ΚΚΕ για την παγκόσμια μέρα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Το ΚΚΕ για την παγκόσμια μέρα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό το ΚΚΕ αποτίνει φόρο τιμής στους αγωνιστές, τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες, τα παιδιά της Παλαιστίνης, που έδωσαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή που στηρίζεται από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

kne-as1Το ΚΚΕ στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, έχει πάρει αναρίθμητες πρωτοβουλίες στο μαζικό κίνημα, στη βουλή, το ευρωκοινοβούλιο, σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο.  Απαιτεί να καταργηθεί η στρατιωτική συμφωνία και συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ. Απορρίπτει το χαρακτηρισμό της λαϊκής πάλης ως «τρομοκρατία», τη λογική των ίσων αποστάσεων από θύτη και θύμα, που προωθούν οι ιμπεριαλιστές και υιοθετείται από τις αστικές πολιτικές δυνάμεις, τη  Σοσιαλιστική Διεθνή και δυνάμεις του λεγόμενου «Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» (ΚΕΑ).

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τη λαϊκή συμμαχία, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό για: Ανεξάρτητο, βιώσιμο, πλήρως κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτους – μέλους του ΟΗΕ. Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. Να κατεδαφιστεί το απαράδεκτο τείχος. Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές και να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι στις εστίες τους.

Ο αγώνας αυτός είναι αναπόσπαστο μέρος της πάλης όλων των λαών της περιοχής ενάντια στους καταπιεστές και εκμεταλλευτές τους, ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και κάθε μορφής καπιταλιστικής καταπίεσης.
 

ΤΡΙΚΑΛΑ  29/11/2013

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή