ΤΟ ΚΚΕ συλλυπείται για τον θάνατο του Μάκη Κισκίνη Reviewed by Momizat on . «Έφυγε» σήμερα από κοντά μας ο σύντροφος Αδαμάντιος (Μάκης) Κισκίνης, επιπλοποιός , σε ηλικία 63 ετών , μετά από παλικαρίσια ,αλλά άνιση μάχη, που έδινε τον τελ «Έφυγε» σήμερα από κοντά μας ο σύντροφος Αδαμάντιος (Μάκης) Κισκίνης, επιπλοποιός , σε ηλικία 63 ετών , μετά από παλικαρίσια ,αλλά άνιση μάχη, που έδινε τον τελ Rating: 0

ΤΟ ΚΚΕ συλλυπείται για τον θάνατο του Μάκη Κισκίνη

ΤΟ ΚΚΕ συλλυπείται για τον θάνατο του Μάκη Κισκίνη

«Έφυγε» σήμερα από κοντά μας ο σύντροφος Αδαμάντιος (Μάκης) Κισκίνης, επιπλοποιός , σε ηλικία 63 ετών , μετά από παλικαρίσια ,αλλά άνιση μάχη, που έδινε τον τελευταίο χρόνο με την επάρατο νόσο.

Ο σ. Μάκης Κισκίνης γεννήθηκε στα Τρίκαλα, στη γειτονιά των Σαραγίων, όπου έζησε και σ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Παιδί οικογένειας επιπλοποιού, καταγόμενης από τη Σαμαρίνα , μπήκε κι αυτός από μικρός στην τέχνη του ξύλου και συνάμα στη βιοπάλη.

Ο σύντροφος Μάκης ήταν από τους πρώτους που οργανώθηκαν στις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στα Τρίκαλα αμέσως μετά τη μεταπολίτευση.

Από αυτά τα νεανικά του χρόνια, που εντάχτηκε στο κίνημα, δεν έπαψε στιγμή να δίνει αγόγγυστα δυνάμεις για την οργάνωση της πάλης του λαού μας. Υπηρέτησε πιστά το Κόμμα από πολλές υπεύθυνες θέσεις.

Δραστηριοποιήθηκε, ιδιαίτερα, στο χώρο των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών και στο αγωνιστικό μαζικό τους κίνημα , αρχικά με τη Δημοκρατική Κίνηση ΕΒΕ(ΔΗΚΕΒΕ) & στη συνέχεια με την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ(ΠΑΣΕΒΕ). Αναδείχθηκε σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου των επιπλοποιών (Πρόεδρος στο Σωματείο Επιπλοποιών Ν. Τρικάλων & στη διοίκηση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας), καθώς και επί σειρά ετών στο ΔΣ της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων. Είχε πρωτοστατήσει στην εκστρατεία για την αγορά του ακινήτου που στεγάζεται σήμερα η Ομοσπονδία ΕΒΕ, ώστε τα σωματεία των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών στα Τρίκαλα να έχουν τη δική τους στέγη.

Σ’ όλα τα χρόνια της αγωνιστικής του διαδρομής δεν έλειψε στιγμή από τις μάχες που έδινε το Κόμμα. Υποψήφιος με τους δημοτικούς συνδυασμούς του ΚΚΕ, παρόν στους μικρούς και μεγάλους αγώνες, αλλά και στη αφανή δουλειά για την οργάνωσή τους. Πρωτοστατούσε μαζί με όλη του την οικογένεια. Στα δύσκολα χρόνια της αντεπαναστατικής ανατροπής του σοσιαλισμού και της προσπάθειας διάλυσης και μετάλλαξης του ΚΚΕ από τον οπορτουνισμό ο σύντροφος Μάκης Κισκίνης υπεράσπισε τη μαρξιστική – λενινιστική ιδεολογία και τον επαναστατικό χαρακτήρα του ΚΚΕ, στάθηκε ενάντια στις προσπάθειες διάλυσης του Κόμματος, δούλεψε για το δυνάμωμά του.

Έμεινε πιστός και αγωνιζόταν για τα ανώτερα ιδανικά που υπηρετεί το ΚΚΕ, στην πάλη για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό, την κατάργηση εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, τιμώντας μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του την ιδιότητα του μέλους του ΚΚΕ.

«Φεύγει» και αφήνει παρακαταθήκη το παράδειγμα της αγωνιστικής διαδρομής του . Γι’ αυτό θα τον σκεφτόμαστε και θα τον θυμόμαστε στους καθημερινούς αγώνες μας.

Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για το θάνατό του και τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά και τους οικείους του. Θα τον «αποχαιρετίσουμε» αύριο, Παρασκευή 18 Ιούλη, στις 11:30πμ στη γειτονιά του , στη Ζωοδόχο Πηγή Σαραγίων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή