Το ΚΚΕ συλλυπείται για τον θάνατο του Χρήστου Κάντζιου Reviewed by Momizat on . Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για τον απροσδόκητο θάνατο του συντρόφου Χρήστου Κάντζιου. Ο σύντροφος Χρήστος Κάντζιος «έφυγε» ξαφνικά και αναπάντεχα από κοντά μ Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για τον απροσδόκητο θάνατο του συντρόφου Χρήστου Κάντζιου. Ο σύντροφος Χρήστος Κάντζιος «έφυγε» ξαφνικά και αναπάντεχα από κοντά μ Rating: 0

Το ΚΚΕ συλλυπείται για τον θάνατο του Χρήστου Κάντζιου

Το ΚΚΕ συλλυπείται για τον θάνατο του Χρήστου Κάντζιου

Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για τον απροσδόκητο θάνατο του συντρόφου Χρήστου Κάντζιου.

Ο σύντροφος Χρήστος Κάντζιος «έφυγε» ξαφνικά και αναπάντεχα από κοντά μας, σε ηλικία 57, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης 3 Ιούνη 2014.

Ο σ. Χρήστος Κάντζιος γεννήθηκε το 1957 στο Γοργογύρι Τρικάλων. Παιδί φτωχής αγροτοεργατικής οικογένειας αγωνιστών. Από μικρός μπήκε στη βιοπάλη, στον αγώνα για την επιβίωση, δουλεύοντας σε αγροτικές δουλειές, στην οικοδομή, για ένα διάστημα μετανάστης στη Γερμανία.

Από τα νεανικά του χρόνια, από το 1975, εντάχτηκε στο κίνημα μέσα από τις γραμμές της ηρωικής Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας και στη συνέχεια του τιμημένου Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση το Κόμμα από πολλές θέσεις. Για πολλά χρόνια και ως το τέλος της ζωής του ήταν Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης του Γοργογυρίου, ενώ διετέλεσε και  μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Υπαίθρου Τρικάλων του ΚΚΕ

Ήταν πάντα παρών στον αγώνα για την οργάνωση της πάλης  του λαού, στο Συνδικάτο Οικοδόμων, στον Αγροτικό Σύλλογο & τον Αγροτικό Συνεταιρισμό του χωριού του, στους λαϊκούς & ταξικούς αγώνες, παρών στις μικρές και μεγάλες κινητοποιήσεις.

Έμεινε πιστός και αγωνιζόταν για τα ανώτερα ιδανικά  που υπηρετεί το ΚΚΕ,  στην πάλη για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό, την κατάργηση εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, τιμώντας μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του την ιδιότητα του μέλους του ΚΚΕ.

Φεύγει και αφήνει παρακαταθήκη το παράδειγμα της αγωνιστικής διαδρομής του. Γι’ αυτό θα τον σκεφτόμαστε και θα τον θυμόμαστε στους καθημερινούς αγώνες μας.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά και ειλικρινή μας  συλλυπητήρια στην οικογένειά και τους οικείους του. Η κηδεία έγινε σήμερα, Πέμπτη 5 Ιούνη, στις 11πμ στο χωριό του, το Γοργογύρι, όπου και «του είπαμε το τελευταίο αντίο»

Από το γραφείο Τύπου

Αφήστε το σχόλιο σας