Το ΚΚΕ Τρικάλων για τις βάσεις, την εκπαίδευση, τη δουλειά Reviewed by Momizat on . Οι Τομεακές Οργανώσεις της πόλης & υπαίθρου Τρικάλων του ΚΚΕ συγχαίρουμε τους νέους και τις νέες του νομού μας , που ξεπέρασαν εμπόδια και δυσκολίες και πέτ Οι Τομεακές Οργανώσεις της πόλης & υπαίθρου Τρικάλων του ΚΚΕ συγχαίρουμε τους νέους και τις νέες του νομού μας , που ξεπέρασαν εμπόδια και δυσκολίες και πέτ Rating: 0

Το ΚΚΕ Τρικάλων για τις βάσεις, την εκπαίδευση, τη δουλειά

Το ΚΚΕ Τρικάλων για τις βάσεις, την εκπαίδευση, τη δουλειά

Οι Τομεακές Οργανώσεις της πόλης & υπαίθρου Τρικάλων του ΚΚΕ συγχαίρουμε τους νέους και τις νέες του νομού μας , που ξεπέρασαν εμπόδια και δυσκολίες και πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και τους ευχόμαστε καλή αγωνιστική και δημιουργική σταδιοδρομία.

Η πορεία και οι σπουδές τους, δυστυχώς, δεν θα είναι ανεμπόδιστες. Οι αντιδραστικές ανατροπές στην Ανώτατη Εκπαίδευση, η γιγάντωση της ανεργίας των νέων και το συντριπτικό χτύπημα των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, κάνουν φανερό σε κάθε νέο και νέα ότι θα χρειαστεί ο προσωπικός μόχθος, αλλά και η συλλογική πάλη για την ελπίδα και την προοπτική της νέας γενιάς.

Η συμμετοχή και η δράση στον αγώνα, μέσα από τους συλλόγους και τους φορείς του φοιτητικού-σπουδαστικού και του λαϊκού κινήματος για σπουδές και ζωή με δικαιώματα, είναι ο δρόμος που πρέπει να εμπιστευτεί η νέα γενιά.

Ο αγώνας των νέων για τη βαθιά γνώση του επιστημονικού αντικειμένου τους δεν είναι μόνο προσωπικός. Μπορεί και πρέπει να δένεται και να συμπορεύεται με τις λαϊκές αγωνίες, ώστε αύριο ως επιστήμονες να στηρίξουν το μόχθο και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Στους νέους και τις νέες που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ ή οδηγήθηκαν σε διαφορετικούς δρόμους, το ΚΚΕ τους καλεί να διεκδικήσουν με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα τα δικαιώματά τους στη δουλειά και τη ζωή.

Η συζήτηση που γίνεται για την άνοδο των βάσεων είναι χωρίς ουσία. Το πρόβλημα της εκπαίδευσης σήμερα είναι βαθιά ταξικό. Από το μορφωτικό της περιεχόμενο έως τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτήν.

Οι λαϊκές οικογένειες και η νεολαία χρειάζεται να κάνουν δική τους υπόθεσή τον αγώνα για μόρφωση, δεμένο με τον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και την προοπτική μιας άλλης κοινωνίας, όπου η μόρφωση και η επιστήμη θα υπηρετούν πραγματικά τις σύγχρονες ανάγκες του λαού.

 

 

 

ΤΡΙΚΑΛΑ 28/8/2014
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή