Το ΚΚΕ Τρικάλων συλλυπείται τον θάνατο συντρόφου Reviewed by Momizat on . Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για το θάνατο του συντρόφου Θύμιου Καρανίκα. Ο σύντροφος Θύμιος Καρανίκας «έφυγε» από κοντά μας  σε ηλικία 59 ετών σήμερα τα ξημερ Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για το θάνατο του συντρόφου Θύμιου Καρανίκα. Ο σύντροφος Θύμιος Καρανίκας «έφυγε» από κοντά μας  σε ηλικία 59 ετών σήμερα τα ξημερ Rating: 0

Το ΚΚΕ Τρικάλων συλλυπείται τον θάνατο συντρόφου

Το ΚΚΕ Τρικάλων συλλυπείται τον θάνατο συντρόφου

Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για το θάνατο του συντρόφου Θύμιου Καρανίκα.

Ο σύντροφος Θύμιος Καρανίκας «έφυγε» από κοντά μας  σε ηλικία 59 ετών σήμερα τα ξημερώματα, μετά από παλικαρίσια αλλά άνιση μάχη, που έδινε τα τελευταία χρόνια με την επάρατο νόσο.

Ο σ. Θύμιος Καρανίκας γεννήθηκε  στο Μικρό Κεφαλόβρυσο. Παιδί φτωχής αγροτικής οικογένειας που ένιωσε την κοινωνική , την ταξική αδικία  από τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Από τα νεανικά του χρόνια εντάχτηκε στο κίνημα μέσα από τις γραμμές της ηρωικής Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας και στη συνέχεια του τιμημένου Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Υπηρέτησε πιστά το Κόμμα από πολλές υπεύθυνες θέσεις. Για πολλά χρόνια Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης του χωριού του και μέλος του καθοδηγητικού οργάνου της περιοχής.

Δε λυπήθηκε ποτέ να δώσει δυνάμεις  για την οργάνωση της πάλης  του λαού  με πολύχρονη συμβολή στο αγροτικό και συνεταιριστικό κίνημα μέσα από τον Αγροτικό Σύλλογο, την Ομοσπονδία , το Συνεταιρισμό. Είχε πάντα στην έγνοια του τη νεολαία, ώστε να γαλουχηθεί με τα ιδανικά  της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας . Συνέβαλε σ’ αυτό το σκοπό με  επί σειρά ετών θητεία  ως πρόεδρος του Μορφωτικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου του χωριού του.

Έμεινε πιστός και αγωνιζόταν για τα ανώτερα ιδανικά  που υπηρετεί το ΚΚΕ,  στην πάλη για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό, την κατάργηση εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, τιμώντας μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του την ιδιότητα του μέλους του ΚΚΕ.

Φεύγει και αφήνει παρακαταθήκη το παράδειγμα της αγωνιστικής διαδρομής του . Γι’ αυτό θα τον σκεφτόμαστε και θα τον θυμόμαστε στους καθημερινούς αγώνες μας.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά και τους οικείους  του. Θα τον «αποχαιρετίσουμε» σήμερα, Σάββατο 24 Μάη, στις 4:30μμ στο χωριό του, το Μικρό Κεφαλόβρυσο.

Από το γραφείο Τύπου

Αφήστε το σχόλιο σας