"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Το Κομπανι δεν πρέπει να πέσει!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η επίθεση των Τζιχαντιστών ενάντια στο ΚΟΜΠΑΝΙ είχε σαν συνεπεία η πόλη και τα γύρω χωριά της να αδειάσουν από ανθρώπους .

Από τους 200.000 αμάχους, που πέρασαν τα σύνορα προς την Τουρκία, οι μισοί έμειναν στην περιοχή του Σουρουτς απέναντι από το Κομπάνι, με την προσδοκία ότι οι υπερασπιστές της πόλης τελικά θα νικήσουν και οι ίδιοι θα μπορέσουν να επιστρέψουν έστω και στα ερείπια των σπιτιών τους.

Μέσα σε 40 μέρες μια “πόλη” 100.000 προσφυγών προστέθηκε σε άλλο τόσο πληθυσμό τη Σουρουτς και των γύρω χωριών, δημιουργώντας μια εκρηκτική κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης .

Οι πρόσφυγες από το Κομπάνι έχουν τεράστιες ανάγκες, μπροστά και στον επερχόμενο χειμώνα, σε τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα. Ιδιαίτερα ευάλωτα είναι κυρίως τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά όλων των ηλικιών και οι ηλικιωμένοι.

Εκφράζοντας την συμπαράσταση μας στον αγώνα των υπερασπιστών του Κομπάνι και στην προσπάθεια για την οργάνωση της διεθνούς στήριξης του, συμμετέχουμε στην καμπανιά του ραδιοφωνικού σταθμού “105,5 στο κόκκινο” παρ` όλο που η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας βρίσκεται και η ίδια σε κρίση, σας καλούμε να συγκεντρώσουμε μαζί, ΡΟΥΧΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ (γυναικεία –αντρικά και παιδικά), καθαρά και σε καλή κατάσταση, ώστε να τα στείλουμε στους πρόσφυγες που τα χρειάζονται, δείχνοντας την αλληλεγγύη μας.

Η συγκέντρωση των ρούχων θα αρχίσει τη Δευτέρα στις 10 Νοέμβρη και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο στις 22 Νοέμβρη 2014, ενώ χώρος της συγκέντρωσης θα είναι τα ισόγεια γραφεία της δημοτικής παράταξης «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ», που βρίσκεται στην παραποτάμια οδό Αμαλίας αριθμ. 18, στις εξής ημέρες και ώρες :

ΔΕΥΤΕΡΑ :  10.00-12.00 πρωί

ΤΡΙΤΗ        :  06.00-08.0 απόγευμα

ΤΕΤΑΡΤΗ :   06.00-08.00 απόγευμα      

ΣΑΒΒΑΤΟ :   11.00-13.00 πρωί

                   «ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» στα ΤΡΙΚΑΛΑ

και «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης