Το κράτος προσέχει την υγεία μας… Reviewed by Momizat on . Επανακατατέθηκε τη Δευτέρα το βράδυ  στη Βουλή η τροπολογία για την αύξηση της φορολογίας στα καπνικά προϊόντα. Πλέον, σε αυτή περιλαμβάνονται και τα πούρα μετά Επανακατατέθηκε τη Δευτέρα το βράδυ  στη Βουλή η τροπολογία για την αύξηση της φορολογίας στα καπνικά προϊόντα. Πλέον, σε αυτή περιλαμβάνονται και τα πούρα μετά Rating: 0

Το κράτος προσέχει την υγεία μας…

Το κράτος προσέχει την υγεία μας…

Επανακατατέθηκε τη Δευτέρα το βράδυ  στη Βουλή η τροπολογία για την αύξηση της φορολογίας στα καπνικά προϊόντα. Πλέον, σε αυτή περιλαμβάνονται και τα πούρα μετά το σάλο που προέκυψε την Παρασκευή καθώς στην αρχική τροπολογία που είχε κατατεθεί εξαιρούνταν.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, η τιμή των πακέτων τσιγάρων των 20 τεμαχίων αυξάνεται κατά 5 λεπτά και ενώ η συσκευασία των 20 γραμμαρίων καπνού κατά 7 λεπτά. Τέλος, οι συσκευασίες πούρων με τιμή λιανικής πώλησης 100 ευρώ αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης κατά ένα ευρώ. Ειδικότερα, για τα πούρα και τα πουράκια ο ειδικός φόρος κατανάλωσης ορίζεται σε ποσοστό 35% επί της κατά χιλιόγραμμο τιμής λιανικής πώλησης τους, από 34% που ίσχυε σήμερα.

Τα έσοδα του κράτους από το ισοδύναμο αυτό μέτρο θα φθάσουν στα 50,7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, υπερκαλύπτοντας έτσι την απώλεια των 45 εκατ. ευρώ από την κατάργηση του μέτρου των 25 ευρώ.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή