Το Μέτωπο Λαού καλεί σε ξεσηκωμό, με αφορμή τις καθαρίστριες Reviewed by Momizat on . Τρικαλινοί ξεσηκωθείτε και στηρίξτε! Σήμερα οι καθαρίστριες, αύριο εσείς! 45 καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Απλήρωτες  έξι μήνες.     4 καθαρίσ Τρικαλινοί ξεσηκωθείτε και στηρίξτε! Σήμερα οι καθαρίστριες, αύριο εσείς! 45 καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Απλήρωτες  έξι μήνες.     4 καθαρίσ Rating: 0

Το Μέτωπο Λαού καλεί σε ξεσηκωμό, με αφορμή τις καθαρίστριες

Το Μέτωπο Λαού καλεί σε ξεσηκωμό, με αφορμή τις καθαρίστριες

Τρικαλινοί ξεσηκωθείτε και στηρίξτε!

Σήμερα οι καθαρίστριες,

αύριο εσείς!

45 καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Απλήρωτες  έξι μήνες.

 

 

4 καθαρίστριες απολύθηκαν γιατί διαμαρτυρήθηκαν,επειδή είναι απλήρωτες τόσο καιρό, ενώ άλλες 4 βγήκαν, σε υποχρεωτική άδεια με προφανή σκοπό να απολυθούν  μόλις επιστρέψουν για δουλειά.

 

3 ακόμη  καθαρίστριες  φρόντισαν και τις απόλυσαν απ΄το πάσχα ή, γιατί πήγαν στην επιθεώρηση εργασίας ή δεν δέχτηκαν να υπογράψουν χαρτί ότι πληρώθηκαν, χωρίς όμως να έχουν πάρει λεφτά!

 

 

Πράγματι, τον τελευταίο καιρό ο εργοδότης ζητούσε επίμονα  και απειλητικά απ΄ όλες  τις καθαρίστριες να υπογράψουν ότι έχουν πληρωθεί για τους 6 μήνες, χωρίς να έχουν πληρωθεί!

 

Απλήρωτη. Εργασία, εργοδοτική τρομοκρατία, μαζικές απολύσεις, καθεστώς ομηρίας .

 

Αλλά ποιος είναι ο εργοδότης; Ιδιώτης, που ανέλαβε την καθαριότητα του Νοσοκομείου χωρίς να υπάρχει καν υπογραμμένη σύμβαση μ’ αυτό. Πρόκειται για την εταιρία καθαρισμού Ευθύμιος Τσιάτσος  και ΣΙΑ Ο.Ε. , με έδρα την Λάρισα.

 

Λαρισαίος και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων, Γεώργιος Σουφλιάς, προκλητικά αδιάφορος, που είναι σε ολοφάνερη συμπαιγνία μαζί της σε βάρος των απλήρωτων καθαριστριών.

Ακόμη οι καθαρίστριες κατήγγειλαν ότι η καθαριότητα των χώρων του Νοσοκομείου γίνετε χώρις χλωρίνη κι άλλα απαιτούμενα υλίκα, παρά μόνο με νερό!

 

Τα ανωτέρο δεν συμβαίνουν σε καμιά αφρικανική χώρα ή την προπολεμική περίοδο, αλλά συμβαίνουν στην Ελλάδα, του 2014!

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε συμπαιγνία ή συγκάλυψη των ενόχων για την παραπάνω απαράδεκτη κατάσταση που πλήττει βάναυσα τα δικαιώματα των εργαζομένων καθαριστριών, αλλά και τη δημόσια υγεία και  όλων μας, είναι και οι τρείς νεοδημοκτράτες βουλευτές ‘’μας,, (Βλαχογιάννης,Σκρέκας,Ταμήλος). Ευθυγραμμισμένοι οι τρείς τους πλήρως με τη μνημονιακή δολοφονική πολιτική της τροικανόδουλης συγκυβέρνησης  Σαμαρά – Βενιζέλου, είναι οι πρώτοι υπεύθυνοι σε επίπεδο  Νομού, για τα δεινά που περνούν σήμερα οι Τρικαλινοί εργαζόμενοι.

 

Ως ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ

συμπαρατασσόμαστε στον δίκαιο αγώνα των καθαριστριων και στα δίκαια αιτήματατους:

 

→  άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων,

 

→  στοπ στην εργοδοτική τρομοκρατία,απειλές και εκβιασμούς

→  επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων καθαριστριών,

 

→  να καταργηθούν οι νόμοι και να αλλάξουν οι πολιτικές του  αίσχους που παραδίνουν τα δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, όπως είναι και η καθαριότητα των ελληνικών νοσοκομείων, σε ιδιώτες εργολάβους και υπεργολάβους που είναι αδίστακτοι για το κέρδος και δεν υπολογίζουν τίποτα.

Κανείς Τρικαλινός, που είναι απέναντι στο κατεστημένο του πλούτου και της εξουσίας, δεν μπορεί να σιώπα. μπροστά στο δράμα των καθαριστριών.

Σήμερα είναι οι καθαρίστριες.

Αύριο θα είσαι εσυ!

→   ΛΑΟΣ  ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ!

→   ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή